Verschil tussen WordPress en Wix

Inhoudsopgave

Open source systeem

Het grootste verschil is dat Wix geen open source systeem is en WordPress wel. Een open source systeem betekent eigenlijk dat de broncodes voor iedereen toegankelijk zijn om te bekijken, te veranderen, te delen en te verkopen. Dit is gedaan zodat elke programmeur WordPress kan inzetten om bijvoorbeeld een eigen plugin te creëren. Een plugin is een nieuwe gebruiksfunctie die je kunt toevoegen aan je WordPress website laten maken. Zo kun je een website zeer onderscheidend maken ten opzichte van de concurrentie. Een ander voordeel is dat er een ruime keuze is uit deze plugins, maar helaas niet altijd werken naar behoren. Dit komt doordat iedereen deze kunnen ontwikkelen. Indien je een slechte plugin installeert, dan kan dit grote negatieve gevolgen hebben voor je website. Daarom moet je altijd goed zoeken naar een goede plugin door een getalenteerde programmeur. Doordat Wix geen opensource systeem is kun je alleen plugins downloaden die ontwikkeld zijn door Wix development team.

Consistent technisch onderhoud

Een ander groot verschil is dat WordPress website laten maken wel technische onderhoud nodig heeft en Wix niet. WordPress vereist regelmatig onderhoud om de websites up-to-date te houden. Als je dit niet regelmatig toepast, dan kunnen je websites zeer gevoelig worden voor aanvallen van hackers en virussen. Je kunt ervoor kiezen om het technisch onderhoud van deze websites zelf uit te voeren. Vaak kiezen ondernemers ervoor om dit uit te besteden aan een externe partij. Dit komt vooral doordat het bijwerken van het technisch onderhoud enige kennis en tijd vergt. De websites op Wix worden allemaal onderhouden door het technisch team van Wix. Hier heb je dus geen omkijken naar, dit is vaak fijn voor ondernemers die geen extra kosten willen uitgeven aan een externe partij voor technisch onderhoud van een website. Daarnaast zijn de websites van Wix ook direct beschermd tegen aanvallen van hackers en virussen.

WordPress of Wix?

Wil je een op maat gemaakt website en wil je ook een grotere vindbaarheid online creëren dan is de keuze makkelijk en kies je voor WordPress website laten maken. Zeker als er sprake is van grote concurrentie binnen jouw branche, dan zul je online je zeker moeten gaan positioneren door middel van online vindbaarheid. Indien je niet teveel gedoe wilt en ook online vindbaarheid geen grote rol speel binnen jouw onderneming, dan kun je het beste kiezen voor Wix.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *