Verschil tussen een zwangerschapscursus en een baby cursus

Veel zwangere vrouwen voelen zich zekerder tijdens hun gehele zwangerschap en bevalling wanneer ze een cursus hebben gevolgd. Je kunt door heel Nederland cursussen volgen, zo heb je bijvoorbeeld een zwangerschapscursus in Limburg, maar ook in Amsterdam. Je hebt een baby cursus en een zwangerschapscursus, maar wat is het verschil nou precies? Tijdens een zwangerschapscursus in Limburg bijvoorbeeld leer je over hoe je met je zwangerschap om moet gaan en tips hiervoor. Tijdens een baby cursus leer je meer over de baby en leer je meer over hoe je een baby het beste kunt verzorgen.

 

Wat leer je tijdens een zwangerschapscursus?

Het maakt niet uit of je een zwangerschapscursus in Limburg volgt of een in Amsterdam, overal zul je bijna het zelfde leren. Op een zwangerschapscursus krijg je praktische informatie over je zwangerschap en leer je bepaalde technieken die je kunnen helpen bij de bevalling. Je krijgt uitleg over de bevalling, over borstvoeding en over het contact met je baby. Bovendien krijg je bewegingstips, tips voor je houding en ontspanningstips voor in de zwangerschap en tijdens de bevalling. De meeste vrouwen  starten met de cursus als ze ongeveer 26 tot 28 weken zwanger bent, maar aanmelden moet ruim voor die tijd. Vaak wordt een zwangerschapscursus in groepsverband gegeven. Je hebt dan de mogelijkheid om ervaringen en tips uit te wisselen met andere aanstaande moeders. Er zijn allerlei verschillende zwangerschapscursussen. Welke cursus jij kiest, of waar je samen met je partner voor kiest, hangt helemaal af van waar je behoefte aan hebt. De meest bekende is waarschijnlijk de zwangerschapsgymnastiek.

 

Wat leer je tijdens een baby cursus?

Wanneer je pas bent bevallen en voor het eerst moeder of natuurlijk vader bent geworden draait alles om de baby. Je wordt onzeker als je baby huilt en je kan gefrustreerd raken van het feit dat niks helpt wat je doet. Om dit te voorkomen bestaat er een handige baby cursus. Hoe ouder je kindje wordt, hoe makkelijker je de signalen herkent. De communicatie van baby’s is compleet anders dan die van ons en daar zit het grote probleem voor veel nieuwe ouders. Met de baby cursus leer je meer tijd over te houden voor jou en je baby samen, omdat je de signalen sneller en duidelijker herkent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *