Verschillen tussen een ledikant en een boxspring

De mens slaapt gemiddeld 8 uur per dag. Omgerekend is dit zo’n 30-40% van je leven. Vaak staat men er niet bij stil, maar het is belangrijk om een goed bed te hebben. Wanneer je een goed bed hebt slaap je beter en verbeter je jouw houding. Er zijn veel verschillende soorten bedden. Iedereen is anders en slaapt ook anders. Bedenk daarom voordat je een bed gaat kopen wat belangrijk is voor jou. Denk bijvoorbeeld aan hoe jij slaapt, hoe lang je bent en of je alleen slaapt.

Kenmerken van ledikanten en boxspring

De meest voorkomende bedsoorten zijn ledikanten en boxpsrings. Hoewel deze veel op elkaar lijken, zijn er wel degelijk verschillen. Laten we beginnen met het ledikant. Dit is waarschijnlijk het bed dat het meeste voorkomt. Kenmerkend aan een ledikant is dat een bed constructie zonder echte bedbodem is. Wanneer je een ledikant aanschaft, kun je meestal zelf bepalen hoe deze eruit komt te zien. Je past het bed aan aan jouw wensen en behoeften. Bepaal zelf of je een hard of zacht matras wilt of uit welk materiaal de bodem moet bestaan.

Een boxspring is eigenlijk een matras en een bedbodem samengevoegd. Het verschil met een ledikant is dat de bodem van het bed bestaat uit een box die gevuld is met zacht materiaal zoals veren of latten die steun en veerkracht geven. Boxsprings worden vaak gekocht door volwassenen die moeite hebben met hun slaap. Zij proberen meestal eerst een slaappil of een slaapmasker om beter te slapen, maar wanneer dit niet werkt investeren zij in een boxspring. Vaker dan niet komen zij erachter dat dit de oplossing is.

Zelf samenstellen

Tegenwoordig maakt het niet meer veel uit welk soort bed je kiest. De meeste zaken die bedden verkopen weten dat iedereen eigen wensen heeft. Zij geven jou dan ook de mogelijk om voor een groot deel te bepalen hoe jouw ideale beter eruit moet komen te zien. Meestal betaal je hier niets extra’s voor.