Verschillen tussen adobe photoshop en adobe lightroom

Inhoudsopgave

Adobe is een van de bekendste software leveranciers voor je pc. De adobe software bestaat uit een maandelijks abonnement waarbij je onder andere gebruik kan maken van Adobe Photoshop en Lightroom. Het verschil tussen de 2 is dat bij Photoshop je pixels bewerkt en bij lightroom een foto bewerkt.

Adobe Photoshop

Dit programma wordt al jaren gebruikt door bijna de gehele grafische industrie. Dat is niet gek want adobe programma’s zijn een standaard geworden binnen de grafische en creatieve sector. Veel bedrijven willen dan ook dat iemand die zij aannemen hiermee goed overweg kan en daardoor hoge en goede resultaten kan neerzetten. Bij Photoshop bewerk je echter niet een foto maar slechts het deel van de pixels wat je geselecteerd hebt. Dit betekent dat je bij Photoshop vooral bezig bent met het selecteren van een bepaald gebied en daarna dit te bewerken. Je kan zo er makkelijk voor kiezen om een bepaald gebied van een plaatje aan te passen en hierin iets naar keuze in te verwerken.

Adobe Lightroom

Het programma Lightroom is vooral gemaakt voor het aanpassen van foto’s en deze op een bepaalde manier te bewerken. Denk hierbij aan effecten toevoegen en kleine kwaaltjes verwijderen uit een foto. Bovendien wordt Lightroom gebruikt om foto’s interessanter en opvallender te maken en daardoor te zorgen voor een extra wauw factor. Om Lightroom te gebruiken dien je net als bij Photoshop een licentie te kopen. Adobe licentie kopen kan gemakkelijk en snel via de officiële website en door het juiste abonnement te selecteren.

Software licenties online kopen

Om gebruik te maken van Adobe producten moet je dus een bepaald abonnement nemen. Dit abonnement kun je gemakkelijk via de officiële site aanvragen. Andere software licenties kun je niet goedkoop aanschaffen. Die kosten al snel een paar honderd euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *