Verschillen tussen een wereldkaart en een wereldbol

Inhoudsopgave

Veel mensen hebben een wereldkaart of wereldbol in huis. Deze voorwerpen worden natuurlijk gebruikt om landen of delen van de wereld op te zoeken, maar wist je dat er een verschil tussen de 2 is? Zo zijn wereldkaarten uitgebreider en bevatten ze meer informatie dan een doorsnee wereldbol.

Wereldkaart aan je muur

Wereldkaarten zijn dus veel uitgebreider dan een wereldbol, dat weten we nu wel. Toch is dit niet het enige verschil. Zo zijn wereldbollen vaker los van de muur en kun je ze overal waar je maar wilt plaatsen. Wereldkaarten daarentegen, dien je te plaatsen aan een muur of wand. Als je dat niet doet loop je de kans dat er schade wordt aangebracht, en dat wil je natuurlijk niet hebben. Daarnaast is een wereldkaart muurdecoratie veel leuker dan je standaard poster en brengt het veel sfeer naar je woonkamer.

Of toch een wereldbol?

Geen plaats voor een wereldkaart aan je muur? Dan is een wereldbol de perfecte oplossing. Dit object is misschien iets minder accuraat, maar dat betekent niet dat het nutteloos is. Een wereldbol kan heel handig zijn in het bepalen van een bepaalde plek op de wereld. Wereldbollen geven namelijk veel informatie van landen en werelddelen en vaker zijn hier ook enkele steden op te zien. Je ziet alleen geen wegen, wat bij landkaarten wel vaker het geval is.

Wereldkaart op hout

Heb je liever een wereldkaart aan je muur, maar wil je geen standaard wereldkaart hebben? Dan is een wereldkaart op hout een goed idee. Deze kaarten kun je zo gedetailleerd mogelijk laten maken, wat ervoor zorgt dat je veel detail kan aanbrengen. Zo kun je ervoor kiezen om op de wereldkaart reliëf aan te brengen waar bergen moeten zijn. Verder, kun je kiezen om bezochte plaatsen aan te geven en hiermee aan iedereen laten zien waar je al geweest bent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *