Verschillen tussen blister en clamshell verpakkingen

verpakkingen

Inhoudsopgave

Deze twee soorten verpakkingen worden vaak gebruikt voor het verpakken van allerlei producten en ze hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Ze worden vaak gezien in supermarkten, drogisterijen en een heleboel andere winkels. Als een bedrijf weet welke verpakkingen het beste bij hun doelgroep past, kunnen ze de keuze maken welke het beste geschikt is voor hun product. In deze blog gaan we kijken naar de verschillen tussen deze twee soorten verpakkingen.

Blisterverpakkingen

Blisterverpakkingen zijn een veelgebruikte vorm van verpakken voor kleine tot middelgrote producten. Ze bestaan meestal uit een plastic schaal waarin het product wordt geplaatst en een doorzichtige plastic deksel die eroverheen wordt gedaan. Dit soort verpakking is dus ideaal om een product makkelijk te tonen. Dit maakt het voor de consument makkelijk om het product te bekijken voordat ze het gaan kopen. Ook bieden ze een goede bescherming tegen stof en vocht, waardoor het product niet snel zal beschadigen. Verder zijn blisterverpakkingen over het algemeen makkelijk te openen, wat fijn is voor de consument.

Clamshellverpakkingen

Clamshellverpakkingen zijn een ander populair type verpakking en hebben een aantal verschillen ten opzichte van de blisterverpakkingen. Over het algemeen zijn clamshellverpakkingen veiliger en bieden ze meer bescherming voor het product. Ze zijn moeilijker te openen als je geen schaar of mes gebruikt, waardoor er diefstal voorkomen kan worden. Helaas is dat wel een nadeel voor de consument. Wel zorgen clamshellverpakkingen voor een strakke en professionele presentatie van het product.

Waarom kiezen voor dit soort verpakkingen?

Iedere vorm van verpakkingen heeft zijn eigen redenen waarom ervoor gekozen wordt. Bij de blisterverpakkingen kunnen de consumenten makkelijker bij het product komen. De clamshellverpakkingen beschermt producten juist weer wat beter. Voor allebei de soorten verpakkingen geldt wel dat de producten erin makkelijk getoond kunnen worden aan consumenten. Heb je meer vragen over de verschillen tussen deze twee soorten verpakkingen? Neem contact op met een leverancier, deze zal je vragen kunnen beantwoorden.

Ben jij benieuwd naar de verschillen tussen cold en heat seal verpakkingen? Lees dan zeker even deze blog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *