Verschillen tussen een camping en glamping

Inhoudsopgave

Kamperen is erg populair in Nederland. Kamperen is ook ontstaan door de charme dat het back-to-basic gevoel gaf. Men nam eigen slaapspullen en tenten mee. Tegenwoordig hebben we toch meer behoefte aan luxe. Ondanks dat Nederlanders meer luxe willen, willen zij ook nog het campinggevoel behouden. Door deze vraag kwam het aanbod van glampings. Een samentrekking van de woorden glamorous en camping. Houd jij meer van het ouderwets zelf uw tent opzetten en luchtbed oppompen? Dan is het klassieke kamperen iets voor jou. Wanneer je naar meer luxe dan dat verlangt maar toch in de natuur wilt zijn is glamperen misschien meer iets voor u. Bekijk in ieder geval de onderstaande verschillen tussen een camping en glamping om erachter te komen of je meer een kampeerder of een glampeerder bent.

 

Camping

Bij een camping hoor je je eigen tent, vouwwagen of caravan mee te nemen. Deze installeert u zelf op een plekje op de camping. In een tent heb je de minste luxe. Caravans kunnen behoorlijk wat luxe bieden. In die tent past alleen een luchtbed of matje. Met een slaapzak en kussen zult u de nachten moeten doorbrengen in een tentje. Bij een camping is het normaal om met een wc-rol naar de wc te gaan. Daarnaast is er niet veel privacy op de sanitair van een camping. Dit geld ook voor de hygiëne, veel mensen maken gebruik van verschillende voorzieningen waardoor deze ook minder hygiënisch zijn. Bovendien kunt u op een camping geen luxe gerechten verwachten. Op een camping word vaak met een steelpannetje de simpelste maaltijden bereid. Gecombineerd met wegwerp bestek en borden is de maaltijd compleet. Wanneer u in een eco camping slovenië verblijft zult u al het afval moeten scheiden. In een tent op een camping heeft u ook sneller dat het ’s nachts erg koud kan worden en aanvoelen. Wanneer u dan in de ochtend weer wakker wordt met de zon op uw tent breekt het zweet vaak uit. Tijdens kamperen deel je de omgeving samen met alle dieren die daar leven. Mieren in je slaapzak, een muis die je brood opknabbelt, een uil die je ’s nachts wakker houdt, je neemt het allemaal voor lief. Niks mooiers dan één zijn met de natuur toch?

 

Glamping

Bij een glamping staat uw tent al klaar bij aankomst. Vaak zijn dit lodgetenten of safaritenten. Deze staat opgemaakt klaar met uw slaapplek ook al helemaal tot in de puntjes verzorgd. Daarnaast bied een glamping u meer privacy en hygiëne. Bij veel glamping accommodatie zit een eigen douche en toilet. Dit scheelt u een wachtrij voor de douche en vaak zelfs koud water zoals bij eco camping Slovenië. Ook kun je in een glamping accommodatie ook uitgebreid koken. Het ligt er wel aan of er een keuken in uw accommodatie zit. Wanneer u geen zin heeft om te koken is er vaak een restaurant aanwezig op een glamping. Een ander groot verschil is dat u in een glamping geen last heeft van temperatuurwisselingen. Vaak is er verwarming en/of airconditioning aanwezig. Tot de uitrusting van je glamping tent behoort natuurlijk ook een heus koffiezetapparaat.