Wat zijn de verschillen tussen Curaçao en Bonaire?

Inhoudsopgave

Curaçao en Bonaire zijn twee van de drie eilanden in het Caribisch gebied. Ze maken deel uit van de zogeheten ABC-eilanden. Maar welk eiland is het leukst om te bezoeken tijdens je vakantie? Ga je liever naar Curaçao of toch naar Bonaire? Wij geven je de verschillen tussen Curaçao en Bonaire.

Curaçao

Curaçao is een langgerekt, droog en licht heuvelachtig eiland. Het meet zo’n 64 kilometer van noordwest naar zuidoost, tussen de andere ABC-eilanden, Aruba ten westen en Bonaire ten oosten. Met 472 vierkante kilometer oppervlakte, is Curaçao het grootste eiland van de Benedenwindse eilanden (kleine Antillen).

Curaçao zit op veel vlakken tussen Aruba en Bonaire in. De een vind Aruba te druk, de ander Bonaire te rustig. Op Aruba is te veel te doen, op Bonaire weer te weinig. Curaçao is het meest veelzijdig van de drie eilanden. Op dit eiland voelen de meeste vakantiegangers zich thuis. Dit komt omdat dit eiland zoveel te bieden heeft. Daarnaast is Curaçao is rijk aan mooie stranden, er zijn genoeg uitgaansgelegenheden, je kunt er duiken, je kunt genieten van de natuur, je hebt levendige stranden en rustige, bijna verlaten baaitjes.

Op Curaçao kun je meerdere prachtige stranden bezoeken. Aruba heeft zijn lange, brede stranden, op Curaçao vind je eerder baaien met een strand. Op Curaçao zijn stranden in allerlei soorten en maten te vinden. Stranden vol met beachclubs en restaurants of juist de prachtige baai waar je in de mooie zee kunt snorkelen.

Op Curacao kun je ook goed uitgaan. Zo treden er bij Mambo beach verschillende dj’s op en geven Nederlandse artiesten regelmatig een optreden. De baai van Jan Thiel bestaat uit allemaal leuke restaurantjes en beachclubs. Ook in de hoofdstad Willemstad zijn genoeg goede plekken waar je kunt uitgaan.

Wanneer je ook nog wat van de geschiedenis wilt meemaken, dan zit je op Curaçao ook goed. Je kunt een mooie stadswandeling maken door Willemstad, zo kun je je verdiepen in de uitgebreide geschiedenis van het land. Wandel langs de beroemde handelskade, herken de Amsterdamse bouwstijl, bewandel de pontjesbrug en bekijk Fort Amsterdam, die te vinden is op de Unesco werelderfgoedlijst.

Bonaire

Bonaire staat niet bekend om de kilometers lange hagelwitte stranden. toch heeft Bonaire enkele stranden, maar Bonaire is meer dan een plek voor alleen maar stranddagen. Je hebt er prachtige verlaten strandjes. Deze bestaan vaak uit grof zand en dood koraal. In Washington Slagbaai heb je prachtige strandjes waar je goed kunt snorkelen. Sorobon Beach is een leuke plek wanneer je van windsurfen houd. Spice Beach en Coco Beach zijn twee opgespoten stranden, waar je wel lekker de hele dag op het strand kunt liggen relaxen.

Bonaire is het rustigste eiland van de drie. Hier wordt vooral Nederlands gesproken. De sfeer is op het eiland erg goed. Mensen zijn er erg vrolijk en relaxt. In Bonaire is in vergelijking tot de andere ABC-landen de meeste onverstoorde natuur. Je kunt met een terreinwagen een rondje rijden door het nationale park. Ook kun je in ‘de knoek’ goed mountainbiken of kun je kanoën door de mangrove.

Bonaire staat bekend om de mooiste duikplekken ter wereld. Het is een unieke gelegenheid om direct vanaf de kant in het water te kunnen duiken. Maar niet alleen voor het duiken is Bonaire een top eiland. Je kunt er ook goed snorkelen, kitesurfen  of windsurfen. Ook voor niet duikkers is Bonaire toch een prachtige vakantiebestemming voor liefhebbers van een tropisch eiland.

Mocht je elke dag willen genieten van al het moois op een van de ABC-eilanden, zoals de stranden, de zeeën of de prachtige natuur. Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om naar een van de eilanden te vertrekken. Het klimaat is erg aangenaam en de eilanden zijn prachtig. Mocht dit je iets lijken, dan zul je natuurlijk ook een baan moeten hebben. Daarom hebben wij een aantal vacatures in Caribisch gebied voor je.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *