Verschillen tussen dekbed en dekbedovertrek

Waar je bij een dekbed spreekt van de deken op je bed, is een dekbedovertrek(set) de hoes die je om deze deken heen doet.

Wat is een dekbed?

Het dekbed is de deken op je bed waaronder je slaapt en ligt. Een dekbed bestaat uit 2 unieke delen, namelijk de tijk en de vulling. De tijk is het omhulsel van het dekbed. Deze heeft als doel de vulling op zijn plaats te houden. De vulling daarentegen heeft als doel je warm te houden en deze moet daarnaast lekker zacht aanvoelen. Afhankelijk van het type vulling en de dikte van de deken bepaalt het ook hoe warm of koel het aanvoelt tijdens verschillende jaargetijden.

Zo zijn er speciale zomerdekbedden, winterdekbedden, en 4-seizoenen dekbedden ontwikkeld. Er is dus voor iedere slaapwens wat moois te vinden.

Wat is een dekbedovertrek?

Een dekbedovertrek is de die je over je dekbed (deken) heentrekt. Door dit te doen zorg je ervooor dat je dekbed langer lekker blijft ruiken en er verzorgd uit blijft zien. Daarnaast maak je je bed er een stuk mooier mee, want je kunt kiezen uit een breed scala van dessins en stijlen. Hiermee kan je de nieuwste trends volgen of je eigen unieke stijl neerzetten.

Naast een kleur- of dessinkeuze kan je ook kiezen voor speciale stoffen voor je dekbedovertrekset, bijvoorbeeld satijn of linnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *