Verschillen tussen executive search en recruitment

Wat zijn de verschillen tussen recruiters en executive search specialisten (headhunters)? Wij leggen je het uit!

Recruiters

Recruiters richten zich doorgaans op het vinden van junior posities tot en met het lagere managementniveau. Binnen deze brede opdracht kiezen sommigen ervoor om zich te onderscheiden door zich te specialiseren op ervaringsniveau, bijvoorbeeld instapfuncties of banen voor afgestudeerden, of middenkaderfuncties of ervaren niet-managers. Senior, Executive of Top-Level Management functies zijn een risicovolle propositie voor recruiters als gevolg van hun voorkeur voor contingent-based business model (onderzocht later in dit artikel). Het type of de ingevulde rollen variëren met de industrie en de grootte van de organisatie, maar als de rol het toezicht houden op werknemers inhoudt, of de rol zelf rapporteert aan een individu zonder directe rapporten, overweeg dan het aanstellen van een wervingsbureau dat uw lokale omgeving bedient.

Executive search / headhunters

Executive search-bedrijven, zoals hun naam al aangeeft, richten zich op het aantrekken van hoogopgeleide en ervaren senior managers en executives om strategisch belangrijke rollen binnen een organisatie te vervullen.

Conclusie

Recruiters zijn de ruggengraat van de uitzendsector. Zij doen fantastisch werk door elk jaar duizenden kandidaten te vinden en te plaatsen in een verscheidenheid van functies. Recruiters zijn het best geplaatst voor het invullen van :

  • Functies op instap- tot middenkaderniveau
  • Functies die geen gespecialiseerde vaardigheden vereisen
  • Meervoudige aanwervingen die aan de bovenstaande criteria voldoen

In vergelijking daarmee zijn executive search bedrijven specialisten die wereldwijd duizenden senior tot executive functies vinden, aanwerven en plaatsen. Zij zijn het best geplaatst voor het invullen van:

  • Senior management en executive functies
  • Moeilijk te vervullen functies
  • Vertrouwelijke functies
  • Niche- of specialistische wervingen
  • Meervoudige aanwervingen die aan de bovenstaande criteria voldoen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *