Verschillen tussen een vouwwagen, een caravan of camper

Een van de belangrijkste vragen die je kan stellen is of je een camper, caravan of vouwwagen meeneemt voor je kampeervakantie. Wij gaan je vertellen wat de verschillen en overeenkomsten tussen deze kampeerwagens is.

Wat is een vouwwagen?

We beginnen met de makkelijkste: de vouwwagen. Je zou kiezen voor een camper trailer als je op zoek bent naar een kleiner budget voor uw road trip.

Een vouwwagen is een aparte aanhanger die je aan je auto vastmaakt en afhankelijk van het model dat je kiest, kan het verschillende functies hebben, maar alles bij elkaar geeft het je een bed om te slapen, opslag, een buitenkeuken (soms binnen op de duurste), en alles wat je nodig hebt om je te verplaatsen.Perfect voor kamperen & avontuur en voor mensen met een goedkoper budget die het niet erg vinden om een beetje flexibel en creatief te zijn.

Voordelen van een vouwwagen

Een vouwwagen kan aanzienlijk goedkoper zijn dan een caravan of een camperbusje.

Een camperaanhanger kan aanzienlijk goedkoper zijn dan een caravan of een camperbusje. Ook zijn camperaanhangers over het algemeen een stuk kleiner en makkelijker te vervoeren dan de andere twee opties.

Misschien wel een van de beste voordeel van het hebben van een vouwwagen is de mogelijkheid om te worden omringd door de open lucht. Aanhangwagens hebben meestal een canvas dak en zijkanten, zodat er meer frisse lucht van buiten naar binnen kan komen, wanneer je de vouwwagen op de camping hebt neergezet.

Nadelen van een vouwwagen

Een van de nadelen is natuurlijk de geringere ruimte binnenin, vergeleken met een caravan/camper. Maar nogmaals, als dit je niet stoort, en je hebt een krap budget is het misschien de perfecte oplossing voor jou!

Ook moet je voorzichtig zijn tijdens het rijden, keren met je auto etc, om schade aan de camper trailer te voorkomen.

Wat is een caravan?

Als je op zoek bent naar een beetje meer dan een vouwwagen, moet je eens kijken naar een caravan voor je volgende road trip.

Caravans worden getrokken achter jouw auto, dus je kunt ze gewoon aansluiten en gaan. Caravans geven je ook meer luxe dan een camper. Meestal hebben ze aparte kamers voor een slaapkamer, badkamer… misschien zelfs een klein fornuis of keukenblok.

Echter een caravan is een stuk duurder dan een vouwwagen.

Wat is een camper?

De volgende stap na een caravan is om te gaan voor een camper.

Dit geeft je de meeste luxe en veiligheid op jouw road trip. Je zult in staat zijn om gewoon hop van de voorstoel terug in de keuken / eethoek en hoofd op terug naar de aparte slaapkamer en badkamer.

Echter, zoals te verwachten, dit gaat de duurste optie van de drie, in termen van up-front kosten en gas kilometers zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *