Verschillen tussen grijze en groene stroom

Inhoudsopgave

Er zijn steeds meer mensen op de wereld die een bewuste keuze willen maken in hoe de energie die zij gebruiken wordt opgewekt. Het milieu wordt steeds belangrijk en gelukkig ziet men dit in. Misschien heb je wel eens gehoord van de termen grijze stroom en groene stroom, ook al zegt dat je niet direct iets. In deze blog leggen we de verschillen uit tussen deze twee vormen van stroom.

Wat is grijze stroom precies?

Je kunt grijze stroom het beste beschrijven als de gebruikelijke stroom. Het grootste deel van Nederland, en van de wereld, maakt gebruik van grijze stroom. Deze stroom is gebaseerd op energiebronnen die op een gegeven moment simpelweg op zijn. Hierbij moet je denken aan je gebruikelijke brandstoffen als steenkool, gas en olie. Deze vorm van stroom opwekken krijgt veel negatieve aandacht in de media omdat het slecht is voor het milieu. De fossiele brandstoffen waaruit grijze stroom wordt opgewekt laten gassen vrij die uitermate slecht zijn voor onze aardbol. Niet vreemd dus dat er zoveel commentaar op is.

En wat is groene stroom dan?

Groene stroom of groene energie is een mooie aanduiding voor milieu vriendelijke, duurzame energie. Dit kan opgewekt worden door verschillende dingen. Je hebt ze vast wel eens gezien langs de snelweg, grote windmolen met lange wieken. Deze molens wekken duurzame energie op door windkracht. Zonnepanelen doen dit bijvoorbeeld op zonne-energie. Het voordeel van groene stroom is dat er bij het maken aanzienlijk minder schadelijk stoffen vrij komen. Het kiezen voor groene stroom wordt daarom ook als een verantwoordelijke keuze gezien. Als je benieuwd bent of jij een verschil kunt maken voor het milieu, bel dan even klantenservice greenchoice. De klantenservice van greenchoice is goed bereikbaar voor al jouw vragen.

Conclusie

Ben jij je bewust van de belangen van een gezond milieu, dan doe je er goed aan om over te stappen op groene stroom. De stroom die je uit jouw stekkerdoos krijgt thuis zal niet veranderen, maar wel de manier waarop het opgewekt wordt.