Verschillen tussen groen- en tuinafval

De kans is groot dat iedereen wel eens schuldig is geweest aan het door elkaar halen van tuinafval en groenafval. Of dit nu bewust of stiekem is, maakt niet uit. Zeker wanneer het tijd is voor de jaarlijkse tuin-schoonmaak wordt er nog wel eens door de vingers gekeken wat dat betreft. Als je een tijdje niet naar je tuin omkijkt, dan komt het nog wel eens voor komen dat deze vol met rommel ligt. Je wilt het liefste vandaag nog klaar zijn met de tuin, dus alles mag weg. Veel mensen beseffen al snel dat ze deze rotzooi niet kwijt kunnen en huren een container. Een groencontainer huren is eenvoudig, maar let wel op met wat je weggooit.

Een groencontainer is, zoals de naam al aangeeft, alleen geschikt voor groenafval. Wat er allemaal onder groenafval valt? Nou, eigenlijk alles wat groen is (en niet meer of minder). Typisch groenafval zijn planten, gras dat is gemaaid of takken en andere resten van snoeiafval. Zolang dit afval bij elkaar blijft maak je het leven van degene die het weg brengt een stuk makkelijker. Die kan dan in een keer door naar de milieustraat of de composthoop om alles weg te brengen.

Tuinafval daar in tegen is een stuk algemener en niet te verwarren met groenafval. Natuurlijk denk je bij tuinafval aan hetzelfde, maar er is verschil. Bij tuinafval horen ook andere soorten afval. Hierbij moet je denken aan oude stenen, rotte planten en zelfs tuinmeubelen die je niet meer gebruikt. Eigenlijk horen al je oude tuinspullen thuis in de categorie tuinafval.

Je hoeft je geen zorgen te maken over wat er met het afval gebeurd. Het wordt namelijk gerecycled. Mits dit mogelijk is uiteraard. Bij groenafval kan dit altijd. Vandaar dat er ook zoveel nadruk wordt gelegd op het goed scheidden van dit afval.