Verschillen tussen de Westelijke Mijnstreek en het Heuvellandschap

Inhoudsopgave

Limburg is Limburg, en daarom staat het bekend als heuvelland vergeleken met de rest van Nederland. Er zijn meerdere streken te vinden. Onder het heuvellandschap verstaan we een strook gekenmerkt door heuvels tussen Heerlen en Maastricht.

Limburg heeft een rijk verleden, en zo heb je ook de Westelijke en Oostelijke mijnstreek. Hier waren vroeger veel kolenmijnen te vinden, en deze streken zijn het resultaat. Onder de Westelijke Mijnstreek vallen gemeenten Beek, Schinnen, Stein, en Geleen. Sinds Sittard is samengevoegd met Geleen valt Geleen er ook onder. Van deze gemeenten heeft Schinnen de meeste overeenkomsten met het Heuvellandschap. Door landbouw, ruimte, en een nog traditioneel uitziende omgeving wordt de idyllische aantrekkingskracht zichtbaar. Oudere hoeves, weilanden, en meer.

De stad haalt het heuvellandschap in

De andere gemeenten hebben minder met het Heuvellandschap van doen. Oudere originele gebouwen vind je wel nog overal, maar er zijn minder heuvelachtige gebieden. De heuvels zorgen voor veel groen en wandelruimte, waar bijvoorbeeld Sittard veel meer stads is. De infrastructuur en uitbreidingen halen veel van het karakteristieke groene Limburg weg. De Limburgse gezelligheid kun je wel nog overal vinden, maar op welke locatie je dit het prettigste ervaart hangt af van jezelf.

Een gerenommeerd makelaar heeft alle plekjes in zijn agenda staan die aansluiten bij je eigen woonwensen. Zo is er een makelaar in Gulpen of een makelaar in Valkenburg.