Verschillen tussen een Handicap en Asian Handicap bij voetbal

Tegenwoordig gokken steeds meer mensen op voetbal om wat bij te verdienen. Sommige doen dit voor vrijwel elke wedstrijd, anderen doen dit maar voor een paar wedstrijden. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van wedden op uiteindelijke scores. Je kan echter op veel meer dingen wedden tijdens een voetbalwedstrijd. Zo kan je een weddenschap plaatsen op handicap of Asian Handicap. Wat de verschillen tussen Handicap  en Asian Handicap zijn, lees je hieronder.

Wat is een Handicap bet?

Bij voetbal kun je op vrijwel alles in de wedstrijd een weddenschap plaatsen. Zo kun je gokken op het aantal rode of gele kaarten, het aantal penalty’s en op wie een doel punt gaat maken. Buiten dit kan je gokken met een zogenaamde handicap bet. Dit is een weddenschap waarbij je kan kiezen dat een partij een ‘Handicap’ krijgt. Dit is of een virtuele voorsprong of virtuele achterstand. Dit gebeurt vooral bij wedstrijden waarbij er een duidelijke favoriet is en daardoor de quotering niet interessant is om op in te zetten. Meestal zijn dit wedstrijden waarbij een partij duidelijk meer kans heeft om te winnen. Door een Handicap bet te gebruiken wordt de quotering interessanter en wordt het dus aantrekkelijker om op de wedstrijd te gokken.

Wat is een Asian Handicap bet?

Asian Handicap weddenschappen zijn net zoals bij reguliere Handicap weddenschappen gebaseerd op een voorsprong ten opzichte van het andere team.  Het verschil zit hem in de winkansen. Bij de Asian Handicap heb je meer kans om te winnen en is het daardoor een veel betere weddenschap dan de reguliere Handicap. Bij gelijkspel krijg je namelijk de helft van je inzet terug, bij een reguliere Handicap is dit niet het geval. Je kansen om geld te winnen worden daardoor aanzienlijk groter en dus interessanter om op te wedden. Over het algemeen verhoog je de wiskundige winkansen van 33,3% (reguliere Handicap bet) naar 50,0% bij een Asian Handicap bet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *