Verschillen tussen handmatige en elektrische sigarettenmakers

Inhoudsopgave

Wat zijn de verschillen tussen een handmatige en een elektrische/automatische sigarettenmaker? Daar gaan we nu op in.

Voor iedereen die overweegt zelf zijn sigaretten te maken geldt dat er bepaalde dingen moeten worden aangeschaft, namelijk tabak, vloetjes/sigarettensleufjes en een sigarettenmaker, ookwel hulzenstopper of sigarettenmachine genoemd.

Handmatig vs automatisch

Bij de handmatige sigarettenmakers van een merk als Powermatic moet de tabak handmatig verdeeld worden, en wordt de tabak dmv een schuif of draai beweging in de filterhuls geduwd. De handmatige modellen zijn doorgaans goedkoper, maar maken wel iets minder mooie sigaretten.

De elektrische sigarettenmachines werken halfautomatisch en werkt, zoals in de term al wordt verklapt, op elektriciteit. Nadat je de tabaksgleuf hebt gevuld met tabak en je de lege sigarettenhuls op de juiste manier, goed aangesloten op de tabaksgleuf hebt gelegd, gaat de machine verder met het werk. Je hoeft alleen nog maar de hendel te bewegen om het elektrische vul-mechanisme in werking te zetten. Hierna is je sigaretten binnen een seconde gemaakt!

De laatste nieuwe Powermatic 3 heeft een groot tabaksreservoir dat je kan vullen. Deze verdeelt de tabak volledig automatisch. De lege filterhuls wordt gevuld na het simpelweg indrukken van een knopje. De hoeveelheid tabak (hoe strak de sigaret word) is instelbaar in 5 standen. De kwaliteit van de gemaakte sigaretten doet niet onder voor de sigaretten die je in de winkel koopt, je kan je favoriete merk tabak blijven roken (bv. Camel / Marlboro) tegen een fractie van de prijs. Per zelfgemaakte sigaret bespaar je meer dan 24 cent.

Bron: https://zorrpowermatic.nl/product/zorr-powermatic-3/