Verschillen tussen Huawei en OnePlus

Om te beginnen zijn zowel Huawei als OnePlus aanbieders van de Chinese markt. Deze twee giganten zijn, net als Xiaomi overigens, de wereld gaan veroveren door hun nieuwe telefoons aan te bieden aan allerlei werelddelen. Zo is ook Europa in aanraking gekomen met de toestellen. De Chinese telefoons zijn allemaal geduchte concurrenten aan het worden van merken zoals Apple. Dit door dezelfde kwaliteit onderdelen in een telefoon te stoppen voor circa de helft van de prijs. Maar wat is het verschil tussen Huawei en OnePlus?

Huawei vs Oneplus en brand loyalty

Door de stevige concurrentie is er één ding al meteen vrij duidelijk. De verschillen zijn minimaal. Kijkend naar de paradepaardjes van het moment probeert elk merk vooral “iets extra’s” toe te voegen. Dit kan zijn door net een GB meer RAM te geven, of een iets grotere opslag. Of natuurlijk, zoals je in vrijwel alle telefoons tegenwoordig ziet, een extra camera.

Vergelijk je de OnePlus 7 Pro met de Huawei P30 Pro dan zie je dat de OnePlus iets beter uit de bus komt in de prestatie door CPU en RAM geheugen. De Huawei heeft echter meer batterij en geheugen. Zo komt het er vooral op neer bij welk merk jij je fijner voelt. Brand loyalty dus. Om dit te versterken kun je ook je telefoon meer uniek uit laten zien met een hoesje die hem ook nog eens goed beschermt. Dit kan met een Huawei Telefoonhoesje of bijvoorbeeld een OnePlus 8 hoesje.