Verschillen tussen iDeal en PayPal

Inhoudsopgave

Door alles wat er online gebeurd tegenwoordig zijn er logischerwijs ook steeds meer manieren om te betalen. Bekende betaalmethodes zijn bijvoorbeeld iDeal of PayPal. De meeste van ons zullen wel eens iets hebben afgerekend met een van deze twee. Maar waarom zou je kiezen voor de een en niet voor de ander? Zijn ze niet beide precies hetzelfde? Veel mensen denken van wel, maar er zijn wel degelijk verschillen tussen iDeal en PayPal.

Belangrijkste verschillen

Ja, met iDEAL en PayPal kun je beide online betalen. Ja, beide zijn goed beveiligd en betrouwbaar. Maar wat zijn de verschillen dan?

Ten eerste moet je weten dat iDEAL de betaalopdracht direct uitvoert. Het geld word dus meteen van je betaalrekening afgeschreven. Bij PayPal is dat niet zo. Om PayPal op dezelfde manier als iDEAL te gebruiken dien je een account aan te maken. Dit account wordt vervolgens gekoppeld aan jouw bankrekening. Waar het geld bij een iDEAL-betaling dus binnen enkele ogenblikken van je rekening verdwijnt, duurt dit bij een PayPal-betaling langer.

Pasje of geen pasje?

Het volgende belangrijke verschil is dat je een bankpas én een bijbehorend apparaatje nodig hebt om een betaling de kunnen voltooien. Dit is waarom veel mensen de voorkeur geven aan PayPal, daar hoeft dit namelijk niet. Wil je via PayPal betalen, dan hoef je alleen je e-mailadres in te vullen en voilá. Over het algemeen wordt PayPal als makkelijker beschouwd.

Bescherming

Hoewel eerder werd vermeld dat beide betaalmethode goed beschermd zijn, is PayPal toch net wat veiliger. Zij garanderen gebruikers een bepaalde bescherming. Gaat er bijvoorbeeld iets mis tijdens een betaling, heb je klachten of heb je vermoeden van fraude of bedrog, dan kun je altijd contact opnemen met de PayPal klantenservice via telefoon of e-mail. Zij kunnen al je vragen en/of onduidelijkheden uitgebreid beantwoorden.

Al met al toch wat belangrijke verschillen. Welke manier van betalen heeft jouw voorkeur, of maakt het je niet zoveel uit?