Verschillen tussen jachtmakelaar en makelaar

Wat zijn de duidelijke verschillen tussen een jachtmakelaar en een makelaar van vastgoed? Daar gaan we nu antwoord op geven.

Wat doet een jachtmakelaar?

Een jachtmakelaar is een specialist die jacht- of botenverkopers en / of kopers bedient als vertegenwoordiger bij de aan- of verkoop van een jacht of boot. Deze twee rollen worden verkoopmakelaar (vertegenwoordiger van de verkoper en vaartuig) en koopmakelaar (vertegenwoordiger van koper) genoemd.

Wat doet een makelaar?

Er zijn verschillende specialismes binnen het makelaarsvak. Zo kan een makelaar bemiddelen bij de verkoop, aankoop of de verhuur van woningen, kantoren, bedrijfspanden en ander onroerend goed, zoals (Rijks)monumenten of bijvoorbeeld agrarische grond, bosgrond etc. Als je een woning wilt kopen of verkopen dan treedt de makelaar op als verkoopmakelaar of als aankoopmakelaar. Dezelfde makelaar mag niet tegelijkertijd beide rollen innemen.

Verschillen?

Alhoewel er zat mensen zijn die leven op een luxe jacht, wordt het niet gezien als onroerend goed. Een boot, ook al is hij nog zo groot, wordt gezien als een roerende zaak. Woningen, percelen en bedrijfspanden worden juist weer gezien als onroerend goed. Een jachtmakelaar houdt zich bezig met de (ver)koop en (ver)huur van jachten en een vastgoedmakelaar richt zich op de (ver)koop en (ver)huur van alle soorten onroerende zaken.

Overeenkomsten tussen jachtmakelaars en makelaars

Net als een vastgoedmakelaar is het beroep van jachtmakelaar niet beschermd. Dit betekent dat het niet verplicht is om beroepskwalificaties te behalen. In principe kan iedereen zich jachtmakelaar of makelaar noemen, al missen ze dan wel de nodige (werk)ervaring en certificeringen die meer vertrouwen wekken. . Een jachtmakelaar kan zich dus onderscheiden door wel een opleiding te volgen en certificeringen te behalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *