Verschillen tussen dekbedovertrekken van katoen en katoensatijn

De keuze voor op welke dekbedovertrekset je slaapt en in welke lakens je ligt kan een duidelijke invloed hebben op de manier waarop je slaapt. Satijnen lakens voelen zijdezacht aan en kunnen je helpen koel te blijven, terwijl traditionele katoenen lakens zeer duurzaam zijn en in verschillende prints verkrijgbaar zijn. Als je twijfelt over de stof voor jouw dekbedovertrek, raden we je aan verder te lezen. We gaan in op de voor- en nadelen van katoenen en katoensatijnen dekbedovertrekken.

Satijnen of katoenen beddengoed?

Satijnen lakens voelen zijdezacht aan en voelen koel aan, terwijl dekbedovertrekken van katoenen vaak zwaarder en grover zijn. Net als luxe zijden lakens heeft satijn de neiging om glad aan te voelen vanaf het moment dat je ze op het bed legt. Fijne katoenen lakens hebben iets meer moeite om in te breken, maar kunnen na elke wasbeurt gezelliger worden. Katoen is ook beter om warmte te creëren. Veel mensen geven de voorkeur aan koele satijnen lakens in de zomer en katoen in de winter.

Kwaliteit en prijskaartje

Satijnen beddengoed is gemaakt van een mengsel van polyester en zijde en heeft vaak een hoger prijskaartje dan katoenen lakens van mindere kwaliteit. Luxe katoenen beddengoed kan echter ook vaak duur zijn als je opteert voor een hoge draadtelling. Katoen heeft de breedste prijsklasse omdat het een groter aantal draadjes heeft, dus kijk goed naar je budget voordat je kiest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *