Verschillen tussen tennis en padel

Hoewel de sporten tennis en padel veel overeenkomsten hebben, worden ze op het eerste oog nog wel eens door de war gehaald. Toch zijn er wel degelijk duidelijke verschillen te zien. De verschillen tussen tennis en padel lees je hier.

Rackets

Laten we beginnen met de rackets. Om zo goed mogelijk te presteren wil je gebruik maken van het beste padel racket. Maar waarin verschilt een padel racket met een tennisracket? Allereerst in het formaat. Een tennisracket is een stuk groter dan een padel racket. Waar een tennisracket tot wel bijna 74 centimeter lang mag zijn, is de maximale lengte van een padel racket 45 en een halve centimeter. Ook de bouwmaterialen van de rackets zijn verschillend. Een tennisracket wordt vaak gemaakt van aluminium terwijl een padel racket van carbon of glasvezel wordt gemaakt. Het beste padel racket voor jou is er een die afgesteld is op jouw lengte en je sterke hand.

Speelveld

Hoewel het niet veel verschilt zijn ook de speelvelden verschillend in maat. Een standaard tennisbaan is 23,77 bij 10,97 meter. Een padelbaan is ietsjes kleiner, namelijk 20 bij 10 meter. Iedereen die ooit een potje tennis heeft gespeeld kent grind maar al te goed. Grind is dat rode, korrelige materiaal waarmee het speelveld bedekt wordt. Aan de andere kant is de ondergrond van een padelbaan meestal gemaakt van een hard materialen zodat de bal goed kan stuiteren. Denk hierbij aan beton, cement of hout.

Tennisbal versus padelbal

Dan heb je nog de speelbal van beide sporten, die zijn ook niet hetzelfde. Als je het hebt over de afmetingen van de speelballen verschillen die eigenlijk nauwelijks. Allebei moeten ze een diameter hebben die tussen de 6,35 en de 7,77 centimeter zit. Het grootste verschil zit m’ in iets anders: de interne druk. Een tennisbal heeft bijna 2 maal de hoeveelheid interne druk van een padelbal. In de praktijk betekent dit dat een padelbal veel sneller door de lucht beweegt en harder stuitert.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *