Verschillen tussen een koolhydraatarm dieet en een keto dieet

Gezond eten, afvallen en bodybuilding zijn dingen die steeds serieuzer worden genomen, en dat is met een goede reden. Mensen worden er zich steeds meer van bewust dat dit gewoon heel belangrijk is. Diëten komt dan ook vaak voor onder sporters. Feit is dat er 7 miljard mensen op deze aarde zijn en dat iedereen een ander lichaam heeft. Als het ene dieet voor hem of haar wel werkt, dan hoeft het voor jou nog niet te werken. Leer je lichaam kennen en kies wat voor dieet jij gaat volgen. Wat zijn nu de verschillen tussen 2 populaire diëten: het koolhydraatarm dieet en het keto dieet.

Kenmerken van een koolhydraatarm dieet

Werk jij met een voedingscoach, dan is een koolhydraatarm dieet zeker een begrip dat je al eens gehoord hebt. Misschien heb je er zelfs al eens een gevolgd. Kenmerkend aan een koolhydraat arm dieet is dat je, je raad het al, weinig koolhydraten eet. Daarentegen ga je de focus juist leggen op de hoeveelheid eiwitten die je dagelijks binnen krijgt. Met name vrouwen lijken veel gebruik te maken dit soort diëten. Dit heeft er mee te maken dat vrouwen van een stuk lichter zijn.

De bedoeling van een dieet waarin koolhydraten beperkt blijven is dat je andere voedingsstoffen als energiebron gaat gebruiken. Denk hierbij aan vetten, maar ook zeker eiwitten.

En wat is een keto dieet?

Een keto dieet verschilt niet heel veel van het vorige dieet. Bij een keto dieet is het voornaamste dat je amper koolhydraten eet. Een keto dieet beperkt je dus ook in het aantal dingen die je kunt eten. Een koolhydraatarm dieet laat jou hier dus wat vrijer in.

Keto diëten zijn goed voor mensen die als doel hebben hun spiermassa te behouden terwijl ze gewicht verliezen.

Als je vraagt welke van deze dieet vormen de beste is, dan is dat moeilijk te beantwoorden.
Beide hebben hun voor- en nadelen, maar het zijn ook allebei bewezen technieken. Ga in gesprek met je voedingscoach en overweeg je opties. Een voedingscoach heeft hier altijd een beter inzicht in dan jij zelf.