Verschillen tussen een koudschuim en gelschuim matras

De modernisering treft elk productgebied en streeft naar ultieme vernieuwingen. Omdat onze nachtrust steeds belangrijker wordt voor een goed functioneren, worden ook matrassen onderworpen aan innovatie. Tegenwoordig staat het hightech koudschuime matras tegenover de variant van gelschuim. Wat is het grote verschil tussen beide en welke voor- en nadelen bepalen welk matras het beste is voor jou?

Het grote verschil

Door de open celstructuur die een koudschuim matras van nature biedt, kan het materiaal goed ventileren en vocht doorlaten. Eveneens blijft het matras relatief koel. Doorgaans gaan koudschuim matrassen lang mee en bieden veel comfort. Het moderne gelschuimmatras is vergelijkbaar met een mix van koud en visco-schuim. Het materiaal kan ook orthopedische problemen oplossen door de puntelasticiteit aan het oppervlak en de hoge veerkracht. Het grote verschil tussen beide structuren zit vooral in de verscheidene combinaties gelschuim, waardoor deze verschillende, vaak zachtere ligervaringen kan bieden. Dit in tegenstelling tot de vaste formule van koudschuim, waarbij juist veel steun geboden wordt.

Voor en tegen koudschuim

Door de elasticiteit van koudschuim wordt er een hoog corrigerend vermogen gecreëerd, waardoor het lichaam overal op het matras voldoende steun en tegendruk wordt geboden.

Ondanks dat koudschuim topper niveau levert op het gebied van comfort, veerkracht en ventilatie, zijn de prijs- en kwaliteitsverschillen bijzonder groot. Dit maakt het lastig om een goed koudschuimmatras te vinden. De verschillen hangen af van de dikte en gebruikte materialen.

Voor en tegen gelschuim

In tegenstelling tot de hoge tegendruk van koudschuim, biedt gelschuim een zachter liggevoel. Dit is een kwestie van smaak. Ook is het niet echt geschikt voor zwaarlijvige mensen, die in het bekkengebied kunnen doorzakken en orthopedische klachten kunnen krijgen. Daarnaast zijn gelschuime matrassen zelf ook heel zwaar en moeilijk te verplaatsen.

De flexibiliteit van gelschuim zorgt er echter wel voor dat het geschikt is voor elke soort lattenbodem. Door het gebruikte PUR-schuim krijgt de wervelkolom veel comfort. Ook het gelschuim blijft koel en werkt ventilerend. Daarnaast is het materiaal betrouwbaar voor mensen met allergieën.

Waar wil jij op slapen?

Als je kiest voor een koudschuimmatras, krijg je veel comfort en een goede doorluchtigheid waar je lang mee kan doen en die voor iedereen geschikt is. Wil je toch een matras dat geschikt is voor elk bed, een goede ventilatie biedt en optimaal is voor rug- en nekklachten of stoornissen in de bloedsomloop? Kies dan voor het zachtere gelschuim.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *