Verschillen tussen Lasek en Lasik

Inhoudsopgave

De verschillen tussen Lasek en Lasik liggen in de manier waarop het oog benaderd wordt, en het hoornvlies gelicht wordt. De patiënt zal het verschil nauwelijks merken, echter de technieken die gebruikt worden voor deze types ooglaserbehandelingen is wezenlijk verschillend.

Het Menselijk Oog De oogbal bestaat uit vele diverse onderdelen, echter de scherpte van ons zicht veld wordt voor het merendeel bepaald door de lens en het hoornvlies. Op beide kan invloed uitgeoefend worden door middel van een ooglaserbehandeling. Een dergelijke behandeling kan door middel van laser de oogsterkte verbeteren, en zelfs een blijvend resultaat veroorzaken.

Lasek ooglaserbehandelingen

Het hoornvlies heeft een aantal lagen, en bij een Lasek behandeling, een dag opname, kan de hoornvlieslaag losgeweekt worden, waarna met een laser behandeling het hoornvlies kan worden beïnvloed zodat er een sterkere kromming van de lens optreed. Deze technieken is niet voor ieder oog van toepassing, echter kan leiden tot een bijzonder beter gezichtsveld van de patiënt.

Lasik ooglaserbehandelingen

De Lasik ooglaserbehandeling is het oudste type van de laserbehandelingen voor het oog, en heeft dus ook een lange reeks van succesverhalen op zijn naam. Bij een Lasik behandeling wordt een gedeelte van het hoornvlies bloot gelegd, waardoor de chirurg toegang krijgt om met de laser direct de lens aan te passen. Dit is een zeer effectieve manier van behandelen, echter is een meer chirurgische ingreep dan de Lasek behandeling.

De verschillen tussen Lasek en Lasik is dus gelegen in het feit dat beide ooglaserbehandelingen zijn, echter qua ingreep grote verschillen hebben. De resultaten van zowel Lasik als Lasek benadeling zijn langdurig en in sommige gevallen zelfs blijvend. Kijk hier voor meer informatie over de kosten van ooglaseren.