Verschillen tussen luchtkussen envelop en bubbel envelop

Een goede verpakking bij het versturen van een pakketje is noodzakelijk om beschadigingen te voorkomen. Er zijn een aantal manieren om pakketten op te sturen. Denk hierbij aan dozen of bijvoorbeeld enveloppen. Enveloppen worden meestal gebruikt bij kleinere artikelen. Het is dan ook een stuk goedkoper, aangezien het door de brievenbus past. Dit betekent wel dat de kans dat er schade optreedt nog groter is. Om deze reden zijn er luchtkussen enveloppen en bubbel enveloppen uitgevonden. Maar wat is nou precies het verschil tussen de twee? Dat wordt vandaag uitgelegd in deze blog.

Luchtkussen en bubbel enveloppen

Luchtkussen enveloppen zijn in verschillende maten en soorten te krijgen. Dit is natuurlijk handig, omdat er vaak artikelen in gaan van verschillende groottes. Denk bijvoorbeeld aan de volgende formaten: DVD formaten, deze zijn bijvoorbeeld perfect voor mensen die telefoonhoesjes moeten versturen, met een formaat van 180 bij 265mm. CD formaten hebben een afmeting van 150 bij 215mm. Deze zijn naast Cd’s ideaal voor kleine onderdelen zoals geheugenkaarten. Hiernaast bestaat er ook een A4 formaat. Perfect voor het versturen van bijvoorbeeld fotolijsten of dunne kledingstukken. Deze enveloppen hebben een formaat van 220 bij 340mm. De luchtkussen enveloppen zijn gemaakt met de hoogste kwaliteit bubbeltjes plastic met een handige plastic sluitstrip, waardoor je verzending niet extra hoeft afgesloten te worden met tape.

Voor het verzenden van relatief kleine zendingen gebruik je een luchtkussen envelop, zodat je ze per post kunt versturen. De meeste kartonnen dozen kunnen niet door de brievenbussen gedaan worden en moeten daarom via een verzenddoos worden verzonden. Dit is anders dan luchtkussenenveloppen. Als de envelop niet groter is dan de map, past hij in de meeste brievenbussen. De maximale afmeting van de brievenbuspost is 38 x 26,5 x 3,2 cm en mag niet zwaarder zijn dan 2 kg.

Het verschil tussen de twee

Of je het nou bubbel envelop, een bubbeltjes envelop of luchtkussen envelop noemt, het is eigenlijk allemaal het zelfde! Er worden namelijk veel namen verleend aan enveloppen met bubbeltjesplastic. Al deze enveloppen zijn voorzien van bubbeltjesplastic aan de binnenkant om de artikelen te beschermen.