Verschillen tussen mannen en vrouwen

Inhoudsopgave

Vrouwen komen van Venus, mannen komen van Mars. Het is een gezegde dat bij iedereen ongetwijfeld bekend in de oren zal klinken. Hoewel er zeker ook sprake is van  verschillende gelijkenissen tussen mannen en vrouwen vallen toch vooral de verschillen op. Het is mede omwille van deze reden dat er vaak sprake is van bepaalde frustraties tussen de beide seksen. Zou jij graag meer te weten willen komen over welke gelijkenissen en welke verschillen er precies bestaan tussen mannen en vrouwen? Dan moet je zeker en vast even snel verder lezen!

Wat zijn de gelijkenissen tussen mannen en vrouwen?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de gelijkenissen waarvan sprake is tussen mannen en vrouwen. We leggen in de praktijk namelijk zo vaak de focus op de verschillen dat we de gelijkenissen uit het oog verliezen. Hoewel er wel degelijk sprake is van menig aantal verschillen tussen de beide seksen zijn er ook verschillende zaken waar we beiden hetzelfde over denken. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

 • Zowel mannen als vrouwen zijn niet perfect;
 • Vooroordelen doen bij mannen en vrouwen evenveel pijn;
 • We willen beiden geliefd en gewaardeerd worden;
 • Zowel mannen als vrouwen moeten meer van zichzelf gaan houden;
 • Vaak hebben zowel mannen als vrouwen moeite om iemand te vertrouwen;
 • We hebben allen dromen, ambities en doelen voor ogen;

Bovenstaande gelijkenissen zijn natuurlijk ongelofelijk algemeen. Het is dan ook best mogelijk dat jij een man of een vrouw kent die helemaal niet ambitieus is. Bovendien zijn er ook veel mannen en vrouwen die niet geraakt worden door vooroordelen simpelweg omdat ze beter weten. In ieder geval kan er in de praktijk worden vastgesteld dat de bovenstaande gelijkenissen vaak voorkomend zijn.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen mannen en vrouwen?

Naast de gelijkenissen tussen mannen en vrouwen is er zeker ook sprake van een aantal verschillen. Het is niet voor niets dat er wordt geopperd dat mannen en vrouwen van verschillende planeten komen. Een groot deel van de verschillen die bestaan tussen beide seksen wordt in de praktijk vaak onterecht afgedaan als clichés. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om de volgende:

 • Mannen zijn beter in het vinden van de weg dan vrouwen;
 • Vrouwen kunnen eenvoudiger meerdere zaken tegelijkertijd doen dan mannen;
 • Mannen vinden initiatief nemen vaak belangrijker, ze zitten minder graag stil;
 • Vrouwen geven vaker complimenten dan mannen en zijn zorgzamer;
 • Mannen vinden doorgaans het bereiken van een bepaalde doelstelling net wat belangrijker;
 • Vrouwen hebben minder vaak zin in seks en krijgen lang niet altijd een orgasme;

Nog een belangrijk verschil tussen mannen en vrouwen heeft te maken met de zwangerschap. Voor vrouwen geldt uiteraard dat ze er altijd zeker van zijn dat het kind dat ze dragen van henzelf is (gelukkig maar). Voor mannen geldt dat uiteraard niet. Om dit met zekerheid vast te kunnen stellen kan er bijvoorbeeld een DNA-test zijn vereist. Gelukkig is het zo dat de kosten DNA-test in de praktijk goed meevallen waardoor ook mannen vrij snel uitsluitsel kunnen krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *