Verschillen tussen SharePoint en Teams

Inhoudsopgave

Hoewel SharePoint en Teams beiden tools zijn binnen Office 365, kennen ze onderling wel wat verschillen. Het verschil tussen SharePoint en Teams is vooral van toepassing voor de manier waarop de services gebruikt worden. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de onderlinge verschillen tussen Teams en SharePoint. Zo weet je precies welke tool je moet gebruiken. Want kiezen tussen deze twee Office 365 producten is best lastig. Zeker omdat ze naast verschillen ook flink wat overeenkomsten hebben.

In welke situatie wordt SharePoint het meest gebruikt?

SharePoint kun je prima gebruiken voor het opslaan van bestanden. Ook kun je datagegevens structureren en heb je de mogelijkheid om met anderen samen te werken aan SharePoint bestanden. Een beheerder kan tevens gastgebruikers toevoegen, beheren of verwijderen. Gebruikers van Microsoft Teams gebruiken ook SharePoint. Niet om onderling te kunnen communiceren, maar wel om bestanden op één centrale plek te kunnen opslaan of beheren.

En hoe werkt Teams binnen Office 365?

Ook Teams maakt een goede samenwerking mogelijk, maar dan op een andere manier. Deze tool wordt, in tegenstelling tot SharePoint, niet gebruikt voor het opslaan of bewerken van bestanden of data. Teams maakt de communicatie tussen teamleden makkelijker. Dat kan aan de hand van het achterlaten en opmaken van notities, het voeren van een videogesprek of een één-op-één chat. Ook kunnen documenten onderling worden uitgewisseld. Teams wordt, zoals de naam al doet vermoeden, veel ingezet bij projecten waar meerdere mensen tegelijkertijd aan werken.

Kiezen voor SharePoint of Teams?

Office 365 biedt heel veel mogelijkheden, maar dat kan nou juist ook het probleem zijn. Soms weet je door de uitgebreide keuze niet meer welke tool geschikt is voor jouw onderneming of team. Ben je op zoek naar hulp bij Office 365, SharePoint of Teams? Onze ervaren experts staan voor je klaar. We voorzien je graag van de ondersteuning die je hierin nodig hebt. Naast advies en integratie van deze Microsoft tools kun je bij ons ook terecht voor grafisch design, videobewerking en maatwerk software ontwikkeling. Ook voor het onderhouden én creëren van websites en platformen staan we voor je klaar. Bezoek de “wat als” blog van onze gelukkige klant om zeer interessante artikels te lezen zoals bvb over leren typen.