Verschillen tussen synthetische latex schuim matrassen en 100% natuurlijk latex matrassen

Veel matrassen zijn gemaakt van goedkoop synthetisch latex, verkregen uit petrochemie of vervaardigd uit grotendeels synthetisch materiaal gemengd met 40% natuurlatex, terwijl het wel verkocht wordt onder de noemer dat het een natuurlatex matras is. Als consument wil je natuurlijk weten wat je koopt.

Duurzaam of niet?

Waar een natuurlijk latex materiaal geheel recyclebaar is, is een synthetische latex matras verre van duurzaam. Het zit tot de nok toe vol met chemische vervaardigde bestandsdelen en heeft het milieu danig vervuild. Denk daarbij aan microplastics, veel Co2 wat de lucht is gegaan en olie wat ervoor gewonnen is.

Mate van warmteregulatie

Een natuurlijk latex matras wordt niet te snel heet. Heerlijk wanneer je in de zomer toch comfortabel wilt slapen. Synthetisch latex daarentegen ventileert slecht en zorgt ervoor dat er warmte opbouwt tussen het matras en je dekens.

Minder vaak vervangen

Een 100% natuurlijke latex matras gaat tot wel 4 keer langer mee als een synthetisch latex of traagschuim matras. Dat komt omdat het materiaal minder snel slijt, goed ademt en gemaakt is van natuurlijke materialen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *