Verschil tussen opslag thuisbezorgd en self storage

Er zijn tegenwoordig verschillende flexibele manieren om dierbare spullen langdurig of tijdelijk op te slaan. Er zijn verschillende bedrijven die twee opties aanbieden, namelijk je opslag thuisbezorgd en self storage. Het is ook niet gek dat er bij plaatsgebrek extra opslagruimte geregeld wordt. De bedrijven die dit aanbieden zorgen ervoor dat jouw spullen veilig opgeslagen worden. Zo heb je ook altijd toegang tot je storage box en kan je deze zelf vullen, dus self storage. Ook bestaat de optie dat de spullen die je wilt opslaan ook opgehaald kunnen worden. In deze blog wordt het verschil tussen deze twee verder uitgelegd.

Wat is opslag thuisbezorgd

Als je de spullen die je in een storage unit wilt hebben niet zelf wilt brengen of hier geen tijd voor hebt bieden verschillende bedrijven aan om deze spullen ook voor je te vervoeren. Dit kan zowel van de opslag unit als naar de opslag unit. Opslag thuisbezorgd wordt ook wel box to go genoemd. Opslag thuisbezorgd is eenvoudig en veilig. Het werkt als volgt:

  • Er wordt door het bedrijf een mobiele opslagunit voor je deur geplaatst. Hier zitten verder geen kosten aangebonden. Jij laat het bedrijf weten wanneer de mobiele opslag unit nodig is en deze wordt dan volledig verzorgd door het bedrijf.
  • Er wordt dan vaak een bepaalde tijd met je afgesproken om de unit in te laden. Dit is vaak een paar uur. Dan kan je op je gemak de unit in of uitladen en als de tijd verstreken is komt het bedrijf de mobiele opslag unit weer ophalen.
  • De mobiele opslag unit wordt dan opgehaald door het bedrijf en naar een van hun locaties gebracht om de unit op te slaan. Je hebt dan ook altijd de optie om naar deze locatie te gaan en je box te bezoeken of het je geeft het bedrijf aan dat je unit weer nodig hebt om hem uit te laden.

Wat is self storage

Dit is de traditionele manier om spullen te bewaren in opslag units. Dit betekent dat je de opslag zelf moet regelen en de spullen zelf brengt naar een self storage unit. Stel je hebt geen beschikking voor een aanhanger of bus dan kan het bedrijf dit vaak ook voor je regelen. Op deze manier kan je de self storage unit ook volledig zelf in richten, zodat je ook precies weet waar je spullen liggen. De grootte van de opslag units verschillen vaak ook van 1m3 tot 70m3 of groter. De grootte varieert natuurlijk per bedrijf.

Conclusie

Beide opties zijn een handige manier om je spullen op te slaan. Het is geheel aan jou welke van de twee je voorkeur heeft en welke het makkelijkst is. Bij beide manieren zijn je spullen wel altijd veilig en droog opgeslagen en worden deze 24/7 bewaakt door videobewaking en een alarm.