Verschillen tussen airsoft en paintball

Inhoudsopgave

De adrenaline stijgt. Je wordt fanatiek. Je wilt winnen. Je maakt een plan. Je stelt je verdekt op. Je ziet de tegenpartij. Je richt. Je schiet. Je raakt. Gewonnen! Gaat dit over airsoft of over paintball? Bij beide spellen schiet je balletjes uit een gun en ben je tactisch bezig. Dus wat is precies het verschil tussen airsoft en paintball? Het verschil zit hem in de wapens, balletjes, kleding en tactiek. Wij leggen het je graag uit.

De wapens en balletjes

Beide spellen speel je met andere wapens. Paintball doe je met paintballmakers. Deze vuren semi- of volautomatisch verfkogels af van ongeveer 1,5 centimeter. Bij airsoft schiet je met kleinere bb kogeltjes. Met een semi- of volautomatische replica. De paintballmaker heeft een speelser uiterlijk. Je ziet dat het nep is. Airsoftwapens zijn amper van echt te onderscheiden. Daarnaast zijn er meerdere soorten wapens beschikbaar. Denk aan handwapens maar ook snipergeweren. De kogels verschillen ook van elkaar. Bij paintball worden er verfkogels afgeschoten. Terwijl bij airsoft geschoten wordt met plastic balletjes van 6 mm. Deze balletjes schieten verder en nauwkeuriger dan de paintballballetjes.

Wanneer je een eigen airsoft-replica gun wilt bezitten, moet je een bewijs van goed gedrag en een lidmaatschap van de NABV hebben.

Kleding en bescherming

Bij paintball is een masker verplicht die je hele gezicht bedekt. Denk aan een motorhelm die over je hele hoofd heen gaat. De verfkogels kunnen hard aankomen en de deeltjes van de uit elkaar spattende kogels kunnen gevaarlijk zijn wanneer deze in je gezicht komen. Het is ook belangrijk dat je bij paintball een beschermend pak aan hebt. Wederom voor de harde balletjes.

Bij airsort is het doel om na te bootsen dat je echt in het leger zit. Daarom draag je een outfit die op een legeroutfit lijkt, met een veiligheidsbril. Het is niet verplicht maar wel aan te raden om een gezichtsmasker en handschoenen te dragen. De bb kogels kunnen namelijk hard aankomen.

Tactiek

Een ander belangrijk verschil tussen airsoft en paintball is de tactiek van het spel. Het verschil zit hem in de hitregel. Als je met paintbal geraakt bent, lig je uit het spel. Dit kun je gemakkelijk zien door de verfspetters op het pak. Bij airsoft zie je niet wanneer je geraakt bent. Officieel moet je ook bij airsoft uit het spel wanneer je geraakt wordt. Maar dat verschilt net hoe eerlijk de spelers het spel spelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *