Verschillen tussen paintball en airsoft

paintball

Inhoudsopgave

Iedereen is denk ik wel bekend met het spel paintballen. Je schiet met verfballen op tegenstanders. Een andere sport die heel veel weg heeft van paintball is airsoft. Je schiet met wapens plastic balletjes naar de tegenstanders. Wat zijn nu de verschillen tussen paintball en airsoft? Als je meer hierover wilt weten lees dan deze blog.

paintball

Het gebruik van wapens

Mannen vinden schietspellen natuurlijk helemaal geweldig. De verschillen tussen airsoft en paintball zit hem ook in wapens. Ook zijn er bij airsoft meer soorten wapens beschikbaar. Je kunt daarbij kiezen voor handwapens en snipergeweren. Paintball doe je met paintballgeweren. Hiervoor gebruik je verfkogels. Bij airsoft schiet je kleine BB-kogeltjes. Dat zijn kunststofballetjes. Deze balletjes schieten verder en nauwkeuriger dan paintballetjes. Als je een airsoft replica wilt bezitten, moet je een bewijs van goed gedrag hebben en een lidmaatschap van de NABV hebben.

 

Beschermde kleding

Naast dat er verschillen zitten in de wapens zitten er ook verschillen in de kleding die je moet dragen tijdens airsoft en paintballen. Zo is het bij paintball verplicht dat je een masker om je hoofd heen draagt. Dit is verplicht, omdat de verfkogels hard aan kunnen komen en als die tegen je hoofd uit elkaar spatten kan dat heel erg gevaarlijk zijn. Ook draag je bij paintball een beschermend pak.

 

Bij airsoft werkt het iets anders. Bij airsoft is het de bedoeling dat net lijkt alsof je in het leger zit. Je draagt een soort van legeroutfit met een veiligheidsbril. Ook kun je hier een gezichtsmasker en handschoenen bij dragen. Dit is niet verplicht, maar zeker wel aan te raden.

airsoft

Spelregels

Bij airsoft en paintball zit er ook een verschil in tactiek en spelregels. Als je bij paintball geraakt bent, lig je uit het spel. Dit is makkelijk te zien door de verfspetters op het pak. Bij het airsoft kun je dus niet zien wanneer je geraakt bent. De regels van airsoft verschillen van de locatie en het type spel. Het gaat er om dat er zoveel mensen worden geraakt. Wil jij binnenkort gaan paintballen met je vrienden? Kijk voor een leuke locatie om te paintballen in Limburg.

 

Kosten

Ook zit er verschil in kosten tussen paintball en airsoft. Allereerst hangen de kosten af van de speeltijd en frequentie. De kosten van airsoft kunnen hoog zijn. Zeker als je hoogwaardige airsoftapperaratuur gaat gebruiken. Replica’s zoals pistolen en geweren, variëren in prijs en kwaliteit. Ook zijn er kosten verbonden aan het kopen van beschermende vesten, helmen, gezichtsbescherming en camouflagevest.

 

Bij paintball betaal je over het algemeen minder dan bij airsoft. Zo zijn paintballgeweren goedkoper dan airsoft replica. Ook zijn er vaak betaalbare instapmodellen beschikbaar. Gezichtsbescherming, beschermende kleding zijn de belangrijkste uitrustingsstukken. Paintball verfballetjes zijn duurder dan airsoft BB’s. Spelers moeten regelmatig verfballetjes aanschaffen en dat zorgt er voor dat de kosten oplopen. Daarnaast moeten ook de persluchttanks worden bijgevuld.

 

Pijn

Hoeveel pijn iemand ervaart bij paintball en airsoft verschilt natuurlijk heel erg per persoon. Daarnaast spelen er ook andere factoren mee, zoals de afstand tussen schutter en het doelwit. De kracht van het wapen en het type beschermende kleding. Als je geraakt wordt, wordt dat meestal beschreven als scherpe stoten of prikjes. Als je met paintball wordt geraakt, spatten de verfballetjes uit elkaar, waardoor de verfmarkering achterlaat. Toch wordt deze pijn erger ervaren dan bij airsoft. Vooral wanneer het op de huid komt. Bij airsoft kunnen kunnen schoten pijnlijk zijn als je geen beschermende kleding draagt. Het kan gevaarlijk zijn als je lichaam direct in contact komt met BB’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *