Verschillen tussen de Uitbreidingen van Qwixx

Qwixx is een van de meest populaire dobbelspelletjes van het moment. Niet zo gek, want de regels zijn simpel en toch is het spel spannend tot het laatste moment. Om het spel nog leuker te maken, kun je een Qwixx uitbreiding toevoegen aan je basisspel. Maar wat is nou precies het verschil tussen al deze uitbreidingen?

De verschillende uitbreidingen

Op dit moment zijn de volgende uitbreidingen op de markt:

 

  • Qwixx Mixx
  • Qwixx Connected
  • Qwixx Bonus
  • Qwixx Big Points
  • Qwixx Karakters

In de basis volgt elke uitbreiding nog steeds de algemene Qwixx spelregels, maar natuurlijk zijn er ook heel wat verschillen tussen de uitbreidingen. Dit betekent dat je nog steeds zoveel mogelijk vakjes op je scoreblad moet proberen af te strepen om zoveel mogelijk punten te scoren. Vergeet niet dat de vakjes altijd van links naar rechts weggestreept moeten worden.

Bij vrijwel elke uitbreiding krijg je nieuwe scoreblokken (Karakters is een uitzondering), waardoor je op net een andere manier speelt. We gaan elke uitbreiding kort langs.

Qwixx Mixx

Qwixx Mixx houdt ervan om alles door elkaar te husselen en mixt de kleuren en de cijfers op je scoreblad door elkaar. In totaal krijg je 2 verschillende nieuwe scoreblokken. Op de een staan de cijfers door elkaar (maar de kleuren in de juiste volgorde), terwijl op de ander de kleuren door elkaar staan (maar de cijfers juist in de correcte volgorde).

Qwixx Connected

Ook deze uitbreiding wordt geleverd met 2 verschillende scoreblokken. Bij de eerste staan bepaalde vakjes in de verschillende rijen met elkaar verbonden. Zodra je zo’n vakje afstreept, mag je ook het andere vakje aankruisen. Bij de andere variant zijn er speciale vakjes met een vierkantje eromheen. Deze leveren extra punten op.

 

Qwixx Bonus

Dit is de ideale uitbreiding voor mensen die van veel punten scoren houden, opnieuw met 2 nieuwe blokken. Streep vakjes aan met hetzelfde vormpje eromheen voor bonuspunten, of gebruik het andere blok, waarbij je door middel van kettingreacties nog meer punten kunt binnenhalen!

 

Qwixx Big Points

Ook deze uitbreiding is geschikt voor mensen die van punten scoren houden. Big Points voegt 1 nieuw scoreblok toe. Hierop vind je 2 nieuwe rijen, die tussen de bestaande rijen instaan. Door deze rijen in te vullen kun je opeens heel wat punten noteren!

Qwixx Karakters

Dit is de meest bijzondere uitbreiding, aangezien je geen nieuwe scoreblaadjes krijgt, maar juist karakters. Iedere speler krijgt aan het begin van het spel een personage dat een bijzondere vaardigheid heeft, zoals het opnieuw gooien van dobbelstenen of extra vakjes wegstrepen.

Hopelijk heb je nu goed op een rijtje wat de verschillen tussen alle uitbreidingen zijn. Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *