Verschillen tussen wholesale en detailhandel

Inhoudsopgave

Wholesale en detailhandel zijn allebei bedrijfstypes. Het verschil zit in de hoeveelheden aan producten die verkocht worden en aan wie deze verkocht worden. Bij wholesale wordt er voornamelijk verkocht aan andere bedrijven in grote aantallen. Bij detailhandel wordt er vanuit het bedrijf verkocht aan de klant, afgestemd op wat de klant nodig heeft. Laten we kijken naar wat wholesale en detailhandel nou precies inhoud.

Wholesale

Wholesale is een ander woord voor groothandel. Bij wholesale verkopen ze goederen in grote hoeveelheden tegen een lage prijs. De winstmarges per product liggen daarom ook lager, maar door de hoeveelheden wordt dit rechtgetrokken. Bij wholesale verkopen voornamelijk aan andere bedrijven. Wholesale legt de link tussen de fabrikant van producten en de bedrijven die het aan de mensen verkopen. De goederen worden altijd in bulk ingekocht, in kleinere hoeveelheden opnieuw verpakt en doorverkocht aan andere bedrijven.

Wholesale geeft de nadruk op de hoeveelheid goederen. Zij hoeven niet na te denken over de locatie waar het bedrijf gelegen ligt, hoe het bedrijf uitziet en hoe de producten weergegeven zijn. Verder hoeven zij ook geen reclame te maken om hun producten te kunnen verkopen. Wholesale is niet gericht op een specifiek gebied. Ze kunnen hun producten in verschillende steden en regio’s aanbieden. Voor het beginnen van een wholesale bedrijf is een enorm startkapitaal nodig. Door dit vereiste is er minder concurrentie.

Detailhandel

Detailhandel verkoopt hun goederen aan de consument. Zij kopen hun goederen in bij wholesale bedrijven voor een lagere prijs en verkopen deze tegen een hogere prijs door aan de consument. Detailhandel is de link tussen wholesale en de consument. Zij verkopen producten in kleinere aantallen door aan de consument. De prijzen binnen de detailhandel liggen aanzienlijk hoger dan in de wholesale. Dit heeft natuurlijk verschillende redenen.

In de detailhandel gaat om de kwaliteit van de goederen. De locatie waar het bedrijf gevestigd is moet goed zijn. Het bedrijf moet goed bereikbaar zijn voor de consument. Als detailhandel speelt adverteren een grote rol bij het binnenhalen van klanten. Je moet naamsbekendheid opbouwen zodat mensen naar je toe komen. Het is belangrijk hoe de winkel uitziet, hoe de producten opgesteld staan en hoe de service van de winkel is. Als al deze punten goed zijn, zullen klanten terugkomen. Een detailhandel bedrijf starten is vaker mogelijk met een lager kapitaal omdat je minder voorraad nodig hebt. Hierdoor is het beginnen in de detailhandel aantrekkelijk en zijn er veel meer concurrenten in een klein gebied.

Conclusie

Wanneer producten geproduceerd worden, gaan ze eerst richting de wholesale. Zij kopen de producten in bulk in bij de fabrikant. Zij verkopen de producten in kleinere partijen door aan de detailhandel. Bij de detailhandel worden de producten gepresenteerd aan de consument in de hoop dat zij het afnemen.

Als je dit interessant vond bekijk dan ook eens onze blog over het verschil tussen faalangst en angststoornis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *