Verschil tussen erectiemiddelen en lustopwekkers

Inhoudsopgave

Hoewel ze beide gebruikt worden bij intieme momenten in de slaapkamer zijn erectiemiddelen en lustopwekkers compleet verschillende dingen. De een zorgt voor een hardere erectie terwijl de ander je natuurlijk zin verhoogt. In deze blog leggen we uit wat erectiemiddelen en lustopwekkers doen en in hoeverre zij verschillen van elkaar. Nieuwsgierig naar de verschillen? Lees dan hieronder verder.

Hoe werken erectiemiddelen?

Mannen maken van nature testosteron aan, wat een mannelijk geslachtshormoon is. Testosteron is nodig om bijvoorbeeld sperma aan te maken. Wanneer een man te maken krijgt met seksuele problematiek, zoals bijvoorbeeld erectieproblemen, kan dit zorgen voor een overschot aan testosteron in het lichaam. Wanneer een man geen erectie kan krijgen dan komt hij deze overschot aan testosteron niet kwijt, dit is waar erectiemiddelen in het spel komen. Erectiemiddelen zorgen er voor dat er meer bloed naar de penis kan stromen wat normaal door persoonlijke factoren belemmerd gaat. Ook zorgen erectiemiddelen er voor dat bloed minder snel wegstroomt uit de penis waardoor erecties langer stand houden.

Hoe werken lustopwekkers?

Waar erectiemiddelen vooral kunstmatig bloedstroom doen beïnvloeden spelen lustopwekkers in op hormonale (dis)balans. Daarnaast worden lustopwekkers veelal door vrouwen gebruikt waar erectiemiddelen gericht zijn op mannen. Lustopwekkende problemen bij vrouwen ontstaan doorgaans door een combinatie van hormonale problemen en het missen van bepaalde stoffen. Daarnaast kan dit ook komen door drukte of stress.

Hoewel lustopwekkers ook bloedstroming naar de erogene zones van een vrouw kan verbeteren spelen deze vooral in op het herstellen of verbeteren van de hormonale disbalans die de libido verlaging veroorzaakt. Zo is Spanish Fly een bekende lustopwekker voor vrouwen. De druppels zorgen voor een stijging in genot en gevoel. Daarnaast zorgt dit ook voor betere seks en verhoogt het je libido.

Concrete verschillen

Wat wij uit deze blog halen is dat erectiemiddelen enkel voor mannen te gebruiken zijn en zich veelal focust op het verbeteren en behouden van de bloedstroom naar de penis. Hoewel erectiemiddelen de omgang van testosteron kunnen beïnvloeden bevatten erectiemiddelen het hormoon niet. Daarentegen spelen lustopwekkers veelal in op hormonale disbalans en een beetje op bloedstroming. Hoewel lustopwekkende middelen vooral door vrouwen gebruikt worden kunnen deze ook voor mannen gebruikt worden. Mocht je er voor kiezen deze online te bestellen let dan op of de gekozen lustopwekker voor mannen, vrouwen of beide is.

Nieuwsgierig naar meer verschillen? We hebben ook een blog over de verschillen tussen mannen en vrouwen en over verschillen tussen transgender en transseksueel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *