Verschillen tussen dj’s

Een dj is een persoon die op ieder goed georganiseerd feest wel is terug te vinden. Dit is namelijk de persoon die de taak heeft om de muziek te regelen voor het feest, door een dj kan het feest echt in goede banen geleid worden. Hij of zij kan namelijk de sfeer van het publiek aanvoelen, hierdoor weet de dj wat voort soort muziek er nodig is om iedereen een beetje los te krijgen. Want zeg nou zelf, kan je wel een goed feest hebben zonder goede muziek? Nee precies, dat dachten wij ook. Maar wat voor soort dj’s zijn er nu eigenlijk? Dat hebben we voor jou uitgezocht.

De normale dj

Dit is de dj die je bij het standaard feest ziet. Voornamelijk is het een dj die zich richt op de house muziek en de mixjes, dit zijn nu eenmaal de muzieksoorten die je op feesten veel zal tegenkomen. Het is een persoon die echt goed is in het aanvoelen van de sfeer, zo kan hij als de beste inschatten wanneer het handig is om de beat te laten vallen. Voor je het weet gaat iedereen uit zijn dak op het feest. Deze dj’s zijn over het algemeen niet al te duur om in te schakelen voor een feest. Uiteraard is het natuurlijk afhankelijk van de bekendheid van de persoon, maar van alle soorten dj’s is dit de goedkoopste.

Een bruiloft dj

Er zijn natuurlijk ook een hoop dj’s die zich richten op een bepaalde aangelegenheid, zo kan het zijn dat je te maken krijgt met een bruiloft dj. Deze dj kan op een bruiloft er voor zorgen dat de mensen het naar hun zin hebben, zonder dat de muziek te veel de aandacht zal trekken. Een bruiloft dj weet dan ook wat voor soort muziek er nodig is voor een bruiloft, je hebt tenslotte niet zo heel veel zin om uit de zaal getrild te worden door harde house muziek. De dj zal dan ook speciaal voor de bruid en bruidegom een ‘liefdesmix’ maken.

De radio dj

Dit is echt wel iets heel anders dan de bovenstaande soorten dj’s. Deze speelt niet echt voor een publiek in een of andere club, maar doet dit natuurlijk wel door de beste plaatsjes te draaien op zijn of haar radiostation. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Giel Beelen. Deze dj’s  zijn vooral veel aan het praten bij het draaien van de liedjes op de radio. Sommige geven alleen informatie over het nummer die op dat moment speelt, terwijl anderen ook bepaalde programma’s verzorgen om toch te zorgen voor een beetje extra amusement voor de luisteraar thuis voor de radio.