Verschillen tussen dropshipping en e-fulfilment

Inhoudsopgave

Er zijn steeds meer personen die beginnen met een webshop. Dit is echter een nieuwe wereld voor het merendeel van deze mensen. Daardoor kom je allerlei termen tegen die erg verwarrend kunnen zijn. Denk dan aan begrippen als dropshipping en e-fulfillment. Deze termen lijken erg op elkaar, waardoor je misschien niet weet wat de verschillen zijn. Gelukkig word je in deze blog uit de brand geholpen. Je ontdekt hier namelijk het onderscheid tussen dropshipping en e-fulfillment. Zo wordt alles ineens een stuk duidelijker voor je.

De betekenis van e-fulfillment

E-fulfilment is het vervullen van de online vraag naar bepaalde producten. Als ondernemer ben je bezig met elk aspect van de global supply chain. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld een product zelf verscheept. Hetzelfde geldt voor het aannemen van geretourneerde producten. Ook op het vlak van voorraadbeheer ben je constant aan de slag met e-fulfilment. Deze term is dan ook zeker een compleet plaatje van een webshop hebben.

Wat is dropshipping?

In de tweede plaats heb je waarschijnlijk de vraag ‘wat is dropshipping?’. Dropshipping is het verkopen van producten op je webshop. Wanneer een klant je advertentie ziet, gaat hij naar je assortiment toe op je website. Daar neemt hij of zij een kijkje bij het aanbod van je webshop. Na overtuigd te zijn geraakt van het product, koopt hij of zij het product. Vervolgens wordt er een bedrag naar je overgemaakt en verscheept de leverancier van het product het artikel naar het adres die de klant heeft opgeschreven. Wil je weten welk product interessant is om te beginnen met dropshipping? Probeer dan eens de e-pickr tool!

De verschillen tussen deze dropshipping en e-fulfilment

Zoals je hebt gelezen, lijken dropshipping en e-fulfilment erg op elkaar qua begrippen. Er is echter een gigantisch verschil tussen deze twee manier van een webshop hebben. Met dropshipping houd je je namelijk enkel bezig met het verkopen van de producten van leveranciers. Met e-fulfilment is het juist zo dat jij je eigen producten verkoopt en bijbehorende zaken goed geregeld moet hebben. Dit is dan ook zeker een groot verschil die ervoor zorgt dat je makkelijk deze twee termen nu uit elkaar kunt houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *