Verschillen tussen asbest en eternit

Inhoudsopgave

Tijdens het bouwen van huizen werden allerlei constructiematerialen gebruikt. Daarbij zijn achteraf sommige materialen beter dan anderen gebleken. Zo is asbest inmiddels een bekende kankerverwekkende stof. Daar hebben ook andere materialen als eternit last van. Weet jij niet het verschil tussen deze twee materialen? In deze blog leer je het verschil kennen. Zo leer je dat eternit niet eens zo slecht is als je aanvankelijk dacht.

Wat is asbest

In de eerste plaats is het handig om je te vertellen wat asbest precies is. Asbest is een mineraal dat natuurlijk is en veel voorkomt. Het bevat een consistentie dat zeker als pluizig kan worden beschreven. Asbest staat bekend om haar goede kwaliteiten qua isolatie. Daarom was asbest onder dakpannen vrij populair om te doen voor het isoleren van daken. Inmiddels is echter bekend dat asbest slecht is voor je lichaam en veel schade aan kan richten. Daardoor is het zaak om dit materiaal zo snel en veilig mogelijk weg te halen zodat je hier niet langer last van hebt.

Wat is eternit

Een ander materiaal dat veel gebruikt is, is eternit. Eternit is een merk van cementproducten. Historisch gezien werd asbest verwerkt in producten van eternit. Dit is echter niet langer het geval. In plaats daarvan worden dus andere materialen gebruikt. Deze worden toegepast op allerlei situaties. Denk dan aan het bouwen van woningen of het dichten van gaten.

Het verschil

Er is dus een duidelijk verschil waar te nemen tussen asbest en eternit. Waar eternit een merk was dat cementproducten verkocht, is asbest een materiaal dat in vele cementproducten werd verwerkt. Het is daarom nu gebruikelijk om bijvoorbeeld asbest dakbeschot laten verwijderen en in plaats daarvan te kiezen voor eternit producten om asbest te vervangen voor een variant dat gezonder is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *