Verschillen tussen echte en kunstplanten

Inhoudsopgave

Groen zorgt vaak voor de finishing touch van de meeste decoratieschema’s. Of het nu gaat om een kantoorgebouw, grootschalige bedrijven zoals ziekenhuizen, hotels en winkelcentra, of zelfs een alledaags restaurant of bar, in elk van deze gelegenheden wordt vaak gebladerte verwerkt in het interieur om het gezelliger te maken. Bovendien is bewezen dat planten de stemming verbeteren en zelfs het concentratievermogen verhogen. Echter, niet elk van deze instellingen zijn in staat om te voorzien in het onderhoud van alledaagse levende en ademende planten, die kunnen worden als gevolg van locatie lay-out of zelfs budget toewijzing. Dit is waar het gebruik van kunstplanten op de werkplek echt voordelig kan zijn in vergelijking met echte planten

Kunstplanten vereisen minder onderhoud

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor kunstplanten is dat je ze niet hoeft te verzorgen. Terwijl echte planten meer aandacht vereisen (zorgen dat ze het juiste zonlicht krijgen, de juiste hoeveelheid water, enz.), zijn kunstplanten niet onderhoudsgevoelig; en hoewel je er nog steeds voor moet zorgen dat ze regelmatig worden afgestoft en schoongemaakt, hebben ze geen extra onderhoud nodig zoals voeding, meststoffen en uiteraard water.

Gaat langer mee

Een ander groot voordeel van kunstplanten is dat ze veel langer meegaan dan echte. Dat gezegd hebbende, kunnen ze een betere investering zijn voor bedrijven die zich moeten houden aan strikte budgettering. Terwijl levende planten na verloop van tijd blad en kleur zullen verliezen en uiteindelijk vervangen moeten worden, kan een kunstplant jarenlang meegaan, waardoor je na verloop van tijd aanzienlijk bespaart.

Geen last van allergie

Hooikoorts (die wordt veroorzaakt door een allergische reactie op stuifmeel) en astma kunnen ook worden aangewakkerd door planten – zelfs de geur van een sterke snijbloem kan een aanval uitlokken. Omdat dit vervelende symptomen kunnen zijn in een werkomgeving, zijn nep- en kunstplanten een betere en veiligere manier – vooral in restaurants en kantoren waar mensen lange tijd worden blootgesteld aan omgevingsfactoren.

Onbeperkte creatieve opties

Een van de beste voordelen van het gebruiken van kunstplanten in je interieur is dat je zo creatief kunt zijn als je wilt! Omdat we zo’n uitgebreide reeks producten aanbieden met verschillende budgetten, plantenbakken, maten, soorten en nog veel meer, kun je ze op talloze manieren gebruiken, zoals ondersteboven ophangen of op moeilijk bereikbare plaatsen. Natuurlijk, als je probeert vast te houden aan een meer klassieke benadering van gestileerd groen, plaats ze dan op plaatsen die een meer authentieke uitstraling hebben. Zo wordt de illusie dat ze echt zijn een stuk groter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *