Verschil tussen glijmiddel op waterbasis en glijmiddel op siliconenbasis

Inhoudsopgave

Glijmiddel is een middel dat gebruikt kan worden om seks makkelijker te maken. Het verbeterd namelijk het gevoel doordat het de penetratie makkelijker en comfortabeler maakt. Hiernaast kan het gebruik van glijmiddel ook gewoon plezierig of sensueel zijn. Zo kan het bijvoorbeeld in combinatie met seksspeeltjes gebruikt worden. Er zijn verschillende soorten glijmiddel op de markt. Zo is er bijvoorbeeld glijmiddel op waterbasis en glijmiddel op siliconenbasis. In deze blog behandelen we het verschil tussen deze twee. Zo kun jij beter bepalen welke van de twee je de volgende keer kiest.

Glijmiddel op waterbasis

Er zijn enkele voordelen aan het gebruik van glijmiddel op waterbasis ten opzichte van glijmiddel op siliconenbasis. Zo is glijmiddel op waterbasis veilig in gebruik met condooms en seksspeeltjes. Hiernaast is het niet storend voor de pH waarde van de vagina. Dit komt mede doordat het vriendelijk is voor de huis. Een ander voordeel van deze soort glijmiddel is dat je hierdoor het meest natuurlijke gevoel krijgt.

Een nadeel van glijmiddel op waterbasis is dat het sneller opdroogt dan andere soorten glijmiddel. Het wordt namelijk opgenomen door de huid. Hierdoor is het ook minder geschikt voor bijvoorbeeld massages. Doordat dit glijmiddel opgenomen wordt door de huid, kan het nodig zijn om af en toe wat extra glijmiddel te gebruiken. In sommige gevallen kan dit de sfeer verpesten.

Glijmiddel op siliconenbasis

Ook dit glijmiddel is veilig in gebruik met condooms. Het grote voordeel van dit glijmiddel is dat het niet uitdroogt. Hierdoor heb je er minder van nodig en is het niet nodig om het meerdere keren aan te brengen gedurende de seks.

Dit glijmiddel heeft echter ook een aantal nadelen. Zo kan glijmiddel op siliconenbasis niet gebruikt worden in combinatie met seksspeeltjes. Deze zijn namelijk ook gemaakt van siliconen en de siliconen van het glijmiddel kunnen je seksspeeltje aantasten. Hiernaast kunnen de siliconen de pH waarde van de vagina verstoren.  Als laatst is dit glijmiddel ook nog eens duurder én kan het vlekken achterlaten.

Lees ook Verschillen tussen additie uithardende siliconen en condensatie uithardende siliconen

Speciaal glijmiddel

Of je nu kiest voor glijmiddel op waterbasis of glijmiddel op siliconenbasis; er zijn verschillende speciale glijmiddelen. Zo zijn er bijvoorbeeld glijmiddelen met een smaakje. Deze zijn extra geschikt als je van plan bent om orale seks te hebben. Ook zijn er glijmiddelen met een stimulerend effect zoals een warm of juist koel effect. Dit effect kan erg stimulerend zijn voor sommige mensen.

Al met al heeft het gebruik van glijmiddel tijdens de seks zeker zijn voordelen. Het is aan jou welk soort glijmiddel je het fijnste vindt en of je kiest voor een speciaal glijmiddel. We hopen in ieder geval dat je kunt genieten. Wil je graag het verschil  weten tussen erectiemiddelen en lustopwekkers, klik dan hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *