Verschillen tussen de Scandinavische landen Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden

Inhoudsopgave

Wat zijn de unieke eigenschappen van de Scandinavische landen? Wij vertellen je waar de landen bekend om staan.

Waarin onderscheidt Denemarken zich?

Denemarken heeft vlakte, velden, enkele bossen, stranden en verspreide (platte) eilanden en scheren.

Denemarken is zeer vlak, in tegenstelling tot de andere Scandinavische landen. Je vindt er geen grote bergen. Wel LEGO’s en bier. Ze zijn niet zo goed in wintersport als Noorwegen, Zweden en Finland.

De Faeröereilanden hebben groen gras, groene heuvels, groene, omvangrijke eilanden, rotsachtige voorposten en geen enkel bos. Deze eilanden zijn een autonoom onderdeel van Denemarken.

Waarin onderscheidt Zweden zich?

Zweden heeft vlakte, diepe en dichte bossen, rivieren en, in het binnenland, heuvels en bergen.

Zweden heeft een zeer robuuste en dynamische zware industrie (zeker voor de omvang van de bevolking), waaronder de productie van auto’s en straaljagers, iets wat de andere Noordse landen niet hebben. Zij hebben ook (aantoonbaar) de meest succesvolle gokindustrie in de Noordse regio.

Waarin onderscheidt Noorwegen zich?

Noorwegen heeft fjorden, bergen, valleien, watervallen, bossen, een ontelbaar aantal rotseilanden en heel weinig vlakte.

Noorwegen heeft een grote aardoliesector, in tegenstelling tot de andere Noordse landen. Ook al heeft Denemarken een olie-industrie, die valt in het niet bij die van Noorwegen. Noorwegen heeft ook veel fjorden en valleien die je in de andere Noordse landen niet of nauwelijks ziet. Ze verslaan iedereen op het gebied van wintersport. Vooral de Zweden.

Waarin onderscheidt IJsland zich?

IJsland heeft lavavelden, fjorden, gletsjers, bergen, zeekliffen, weinig bos en een paar vreemde vulkanen.

IJsland is een eiland, in tegenstelling tot de andere Scandinavische landen. Zij hebben ook vulkanen (of tenminste een vulkaan), die we in de andere Noordse landen niet hebben. Deelt het gebrek aan aanleg van Denemarken in de wintersport. Maar ze zijn wel goed in voetbal.

Waarin onderscheidt Finland zich?

Finland heeft vlakte, een eindeloos dik bos, doolhofachtige archipels en een ontelbaar aantal meren.

Finland heeft veel meren, en ook een paar IT-bedrijven (Nokia, bijv.). Hun onderwijssysteem zou ook een van de beste ter wereld zijn, en nummer 1 onder de Scandinavische landen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *