Verschillen tussen een brasserie en een bistro

Inhoudsopgave

We kennen vele verschillende termen voor allerlei verschillend eetgelegenheden. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen al deze verschillende namen en zijn het grote verschillen. We kunnen je alvast vertellen dat de verschillende niet ontzettend groot zijn. Het gaat voornamelijk om de menukaarten. Apparaten zoals koelapparatuur of andere materialen zijn niet zo verschillend. In dit artikel gaan we jou het verschil uitleggen tussen een brasserie en een bistro.

 

Wat is een brasserie?

Voordat we de verschillen uitleggen is het misschien eerst handig om te weten wat de 2 eetgelegenheden precies zijn. We beginnen met het uitleggen van een brasserie. Het woord brasserie is Frans voor brouwerij. Het is ontstaan in de 19e eeuw in Duitsland. Een brasserie is dus eigenlijk een soort café met een leuk terras. Je kunt hier genieten van een heerlijk drankje met een klein hapje. Veel brasseries hebben tegenwoordig ook lunches of brunches. Het is allemaal heel uitgebreid. Het is een prefecte plek om in de zomeravonden even een lekker hapje en een drankje te doen met vrienden.

 

Wat is een bistro?

Een bistro is een Frans woord voor een eetcafé. Die uitleg komt natuurlijk wel een beetje overeen met een brasserie maar het is toch echt niet hetzelfde. Een bistro ligt namelijk tussen een restaurant en een café in. De bistro komt oorspronkelijk uit Rusland. Vroeger werden restaurants meer gezien als iets voor rijke mensen. Daarom werd de bistro zo’n succes. Het is namelijk een eet plek waar je net iets uitgebreider kunt eten als in een brasserie, maar wel voor goedkopere prijzen als in een restaurant. Dit maakt de kwaliteit van het eten natuurlijk niet minder.

 

De belangrijkste verschillen

We hebben de verschillen natuurlijk al voor een groot deel besproken tijdens het uitleggen. Maar nu zullen we de belangrijkste verschillen nog even op een rijtje zetten.

Een bistro is dus meer een plek om uitgebreider te eten. Het zijn alsnog snelle gerechten maar het zijn geen hapjes. Het was meer uitgevonden voor mensen die het heel vroeger niet breed genoeg hadden om naar een restaurant te gaan. Het is een casual plek om te gaan eten dus je hoeft je niet netjes aan te doen.

Een brasserie is dus meer een café. Je kunt hier waarschijnlijk ook tot laat in de avond terecht. Je kunt hier genieten van verschillende soorten drankjes. Ook zal een brasserie beschikken over een paar gerechten. De kaart zal vooral bestaan uit hapjes, zoals borrelgarnituur.

De verschillen liggen dus vooral bij de menukaart. Koelapparatuur, kookapparatuur en andere materialen zijn vrijwel hetzelfde.