Verschillen tussen een buscamper en een half-integraal 

Inhoudsopgave

Een buscamper en een half-integraal hebben veel overeenkomsten, maar er zijn ook wezenlijke verschillen. Daardoor kiezen veel mensen voor bewust voor een buscamper of juist voor een half-integraal. Het is echter niet direct iedereen helder wat de verschillen zijn tussen de buscamper en een half-integraal. Wil je dit weten? Lees het hier. 

Wat is een buscamper?

Een buscamper is zogenaamde inbouw camper. Hiermee wordt bedoeld dat het interieur in een bus geplaatst is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een Citroen Jumper. Het voordeel van een buscamper is dat ze voorzien zijn van een veilige stalen carroserie. Het is ook nog eens comfortabel rijden in een buscamper. Er zijn verschillende merken van inbouw interieurs: Globecar, Malibu, Adria…etc. 

Wat is een half-integraal camper? 

Een half-integraal camper lijkt in veel opzichten op een buscamper. Zo heeft een half-integraal camper ook een bestuurderscabine en daarachter is er ruimte voor faciliteiten van een camper. Ook met een half-integraal camper kun je net zoals met een buscamper rijden met het bekende B-rijbewijs. Er is net als in een buscamper ruimte voor 2-4 personen. 

Verschillen 

Dan het belangrijkste stuk, wat zijn nu dan de verschillen? De verschillen tussen de buscamper en de half-integraal is dat de buscamper een stuk compacter is. Zeker voor inparkeren en het goed zetten op de camping is dit erg fijn. Het voelt voor een bestuurder vaak ook meer alsof je in een grote personenauto rijdt. Daarentegen heb je bij een half-integraal dus meer ruimte om te staan en te lopen. Voor wie zich snel opgesloten voelt, is dat een groot voordeel. Uiteraard biedt een half-integraal camper ook meer opbergruimte. 

Onderweg met de camper 

Een nadeel van de half-integraal is dat je maximaal 100 km per uur mag rijden. Het voordeel is dan weer dat je wat meer beenruimte hebt bij de bestuurderscabine. Praktisch gezien is er nog een voordeel met het parkeren voor de buscamper: een buscamper past op een gewone parkeerplek voor een auto. Het probleem met te weinig hoogte en loopruimte in een buscamper is soms op te lossen met een hefdak. Wat ook in het voordeel is van een buscamper weten ze bij www.muhastacaravans.nl maar al te goed: een buscamper is goedkoper dan een half-integraal, in gebruik, in belasting en in brandstof. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *