Verschillen tussen een camper en een caravan

Inhoudsopgave

De termen camper en caravan worden nogal eens ten onrechte door elkaar gebruikt. We keken voor je naar de verschillen tussen een camper en een caravan. Zo zie jij gelijk wanneer je een vakantie wil gaan plannen wat voor jou het meest geschikte kampeermiddel is. Het gaat in beide gevallen om kampeermiddelen die graag worden gebruikt en die je kan kopen of huren. Hieronder de verschillen tussen een camper en een caravan.

Eisen aan jouw rijvaardigheid

Bij zowel een camper als een caravan worden er bepaalde eisen gesteld aan jouw rijvaardigheid. Een camper is een voertuig uit één stuk wat nog het meeste het gemiddelde houdt tussen een personenbusje en een wat groter voertuig. Een caravan is een aparte aanhanger die je aan je auto kan koppelen. Bij een camper moet je dus wat ervaring hebben met het rijden met een groot voertuig. Bij een caravan moet je ervaring hebben met het rijden met een aanhanger. Met name bij achteruit rijden en bochten maken is een caravan net wat lastiger om mee te rijden. Let op bij jouw keuze wat meer bij jou past. Ga jij een luxe camper huren?  Houd er dan rekening mee dat deze vaak iets groter is en dus lastiger te besturen is.

Eisen aan jouw voertuig

Bij de caravan worden er bepaalde eisen aan jouw auto gesteld. Zo moet je altijd kijken wat het trekvermogen van jouw auto is. De caravan mag nooit zwaarder zijn dan het aangegeven trekvermogen. Bij een camper is er geen sprake van een auto die mee gaat op vakantie. Wel even iets om te overwegen wanneer je tijdens je vakantie boodschappen wil gaan doen. Je zal dan een fiets achterop de camper moeten hangen waarmee je boodschappen gaat doen. In andere gevallen moet je met de hele camper naar de supermarkt toe gaan om inkopen te doen. Dat doe je dus zo min mogelijk.

Een camper huren

Wil jij na het lezen van deze informatie een luxe camper huren, zorg dan dat je er op tijd bij bent. Een luxe camper is namelijk een heel gewild vakantie middel. Zorg ervoor dat je eerst wat ervaring opdoet met rijden met een groot voertuig. Huur bijvoorbeeld eens een busje bij een verhuurbedrijf zodat je weet hoe een groot voertuig aanvoelt. Zeker als je in eens een grote afstand gaat afleggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *