Verschillen tussen LEGO en DUPLO

Inhoudsopgave

LEGO en DUPLO zijn tegenwoordig haast onmisbaar in de speelkamer van de meeste kinderen. Kinderen kunnen hun creativiteit namelijk volledig kwijt door het bouwen van zelf bedachte constructies. Als je meer te weten wilt komen over de verschillen tussen LEGO en DUPLO, ga dan door met het lezen van de onderstaande tekst.

Het formaat van DUPLO en LEGO

Het eerste verschil tussen DUPLO en LEGO is het formaat van de blokjes. Bij DUPLO kan je van bredere en dikkere blokken uitgaan dan bij LEGO blokjes. De blokjes van LEGO zijn vele malen kleiner, maar je kunt helemaal ingaan op de creativiteit met een hoop LEGO blokjes. Je hebt overigens verschillende extra accessoires die je kunt kopen voor DUPLO, waaronder DUPLO poppetjes, DUPLO auto’s of een DUPLO trein.

Verschil in niveau

Ook het niveau van DUPLO en LEGO kunnen enorm verschillen. LEGO blokjes komen vaak in ingewikkelde sets voor grotere kinderen die hun handvaardigheid al hebben ontwikkeld, aangezien het om kleinere blokjes gaat dan bij DUPLO. Om deze reden zijn DUPLO blokken vooral geschikt voor baby’s en peuters om hun motoriek en handvaardigheid te trainen en LEGO bouwstenen vooral voor kinderen die wat ouder zijn en ingewikkelde constructies kunnen creëren.

De mogelijkheden van DUPLO en LEGO

Vanwege het kleine formaat heb je met LEGO blokjes meer mogelijkheden als het gaat om het bouwen van ingewikkelde stukken. Je kunt speciale LEGO pakketjes kopen om kastelen, robots, dinosaurussen en hele steden te bouwen. Hier komt nog bij dat LEGO blokjes goed te combineren zijn met kleinere onderdelen van LEGO.

Het verschil in prijs

De prijzen voor het kopen van DUPLO en LEGO blokken verschilt in de meeste speelgoedwinkels niet veel van elkaar. Je kunt voor kleine simpele setjes kopen met slechts een aantal blokken tegen een goedkope prijs, maar als je een hele set met blokken koopt dan zal de prijs oplopen. Kies je voor het kopen van extra bijbehorende accessoires zoals een DUPLO huis, een DUPLO auto of een DUPLO trein, dan zal de prijs omhoog gaan per extra onderdeel. Dit geldt ook bij LEGO steentjes, aangezien je meerdere extra onderdelen kunt kopen om voor het ideale bouwproject.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *