Verschillen tussen squash en padel

Inhoudsopgave

Wat is Padel

Padel is een sport die wordt gespeeld met een padelracket en een bal. De bal wordt tegen een muur geslagen die deel uitmaakt van het speelveld.  Het doel is de bal zo te slaan dat de tegenstander de bal niet terug kan slaan. Padel wordt meestal buiten gespeeld, maar je komt hem ook steeds vaker binnen tegen. De sport ook wordt beschouwd als gemakkelijker te leren dan squash.

Verschillen tussen squash en padel

Hoewel squash en padel vergelijkbare sporten zijn, zijn ze ook heel verschillend. Zoals eerder benoemd wordt squash meestal binnen gespeeld, terwijl padel normaal gezien buiten laats vind.

Een van de belangrijkste verschillen tussen de twee sporten is de grootte van de speelbaan. Squashbanen zijn over het algemeen kleiner dan padelbanen. Dit betekent dat padelspelers meer ruimte hebben om te spelen, wat kan leiden tot langere wedstrijden.

Een ander belangrijk verschil tussen de twee sporten is het type racket dat wordt gebruikt. Squashrackets zijn kleiner en lichter dan padelrackets, ook zijn er meerdere vormen te krijgen. Dit betekent dat padelspelers meer kracht achter hun slagen hebben, terwijl squashspelers meer controle over hun slagen hebben

Verschil in grootte en vorm van de baan en het scoresysteem

Squash en padel zijn beide racketsporten, maar ze worden gespeeld op banen van verschillende afmetingen.
Het puntensysteem is ook anders bij squash en padel. Bij squash wordt er gescoord op punten, terwijl bij padel op games wordt gescoord. Dit betekent dat padelwedstrijden sneller kunnen gaan dan squashwedstrijden, omdat een speler niet met een bepaald aantal punten hoeft te winnen om de wedstrijd te winnen.

De vorm van de baan kan ook van invloed zijn op de manier waarop het spel wordt gespeeld. Squashbanen zijn meestal rechthoekig, terwijl padelbanen meestal rond zijn. Dit kan invloed hebben op hoe padelspelers hun spelstrategie opzetten.

Waar kun je padel spelen

Omdat de sport nu zo razend populair in Nederland, maar zeker ook in het buitenland, kun je in bijna elke stad wel padel spelen. Overal zie je ineens padelbanen uit het niets opduiken. Zo kun je als voorbeeld ook de sport padel in Amsterdam beoefenen. Wanneer je online gaat zoeken op “padel Amsterdam” zul je meerdere bedrijven of mensen tegenkomen die een padelbaan verhuren. Onder deze bedrijven vallen ook sportscholen. Je ziet bij hen veel dat ze een extra zaal of stuk veld bij hun bedrijf betrekken om hier een padelbaan van te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *