Verschillen tussen 4G en 5G

Inhoudsopgave

Jullie kennen allemaal wel de woorden 4G en 5G waar het heel vaak over gaat. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee en wat houdt 4G en 5G precies in? Lees hieronder meer informatie over de verschillen tussen 4G en 5G.

Wat is 5G?

5G is simpel gezegd de snellere versie van 4G. Dus met 5G heb je de beschikking over een hogere internetsnelheid dan met 4G. 5G staat voor de vijfde generatie mobiel netwerk. Na 2G, 3G en 4G is er nu dus een vijfde G bij gekomen die zorgt voor nog sneller internet op je mobiel, in je auto of op je GoPro, bewakingscamera of drone. 

Wil jij graag een telefoon aanschaffen met het 5G netwerk? Kijk dan via IkVergelijkOnline naar diverse mogelijkheden om een sim only abonnement aan te schaffen.

Verschil 4G en 5G

Het grootste verschil tussen 4G en 5G is dus de internetsnelheid. Dit verschil zal in de toekomst alleen maar verder op lopen. Ook is de reactietijd sneller, zodat filmpjes op 5G minder snel haperen tijdens het bekijken of gamen. Ook is een ander groot voordeel van 5G dat de hoeveelheid gebruikers geen invloed heeft op de snelheid van het internet. Dit is bij 4G echter wel het geval. Op dit moment kan nog niet iedereen gebruik maken van 5G omdat er nog geen landelijke dekking is, maar de telefoonaanbieders zijn wel hard aan het werk om 5G voor iedereen bereikbaar te maken. Oudere telefoons die niet de 5G ondersteuning bieden, kunnen nog steeds gebruik maken van 4G, alleen zal het internet dan vermoedelijk minder snel werken. Als 5G straks over een landelijke dekking beschikt, zal het wel eens een serieuze concurrent kunnen worden voor bijvoorbeeld het glasvezelinternet, zeker gezien de lage kosten van een abonnement met 5G. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *