Verschillen tussen een driewieler met duwstang en een kinderfiets 3 jaar

Inhoudsopgave

Misschien twijfel je of je je kind een driewieler loopfiets of kinderfiets met zijwieltjes moet kopen. In dat geval is het handig om de verschillen te weten. Je ontdekt ze hier!

Driewieler of kinderfiets?

Als je kind wat ouder is, kun je voor hem of haar de beste kinderstep kopen. Maar voor kinderen van 3 jaar is een driewieler of kinderfiets met zijwieltjes de beste optie. Welke van de twee je het best koopt, hangt af van een aantal dingen. Hieronder vergelijken we de voor- en nadelen van zowel de driewieler met duwstang als een kinderfiets.

Driewieler met duwstang

Als je een driewieler met duwstang koopt, hoeft je kleintje nog niet te trappen om te fietsen. Het is dus een goede optie voor de kleinste fietsertjes. Zodra je kindje wat ouder en meer vertrouwd is met de driewieler, kan hij of zij zelf trappen. Je zoontje of dochtertje moet zich niet leren te balanceren. En als het nodig is, kun je nog altijd bijsturen met de stang. Bij een driewieler met duwstang is de kans op vallen erg klein.

Het nadeel is dat je kindje niet leert het evenwicht te bewaren. Bovendien gaat zo’n driewieler maar een korte periode mee. Wanneer je kindje ouder is, heeft hij of zij een kinderfiets nodig.

Kinderfiets

Op een kinderfietsje met zijwielen fietst je zoon of dochter ook met drie wielen. Het verschil is dat je de zijwielen eraf kan halen wanneer je kindje groter is en hij of zij zo leert het evenwicht te bewaren. Een kinderfiets met zijwieltjes is wat duurder, maar het kan voor een langere tijd gebruikt worden.

Is je kind 5 jaar of ouder? Dan kan hij of zij al trappen zonder wieltjes. Maar let op: het is wel belangrijk dat de kinderfiets de juiste maat heeft. Als je een fiets koopt voor je zoon of dochter met een wielmaat van 14 of 16 inch (afhankelijk van de lengte), zal deze hoogstwaarschijnlijk te klein zijn zodra de zijwieltjes eraf mogen. Dit is ook iets om rekening mee te houden.

Kinderfiets

Wat moet je kiezen?

Wat voor jouw kind de beste keuze is, hangt af van een aantal factoren. Indien je kind 5 jaar of ouder is, heeft het geen zin meer om een driewieler met duwstang te kopen. Maar voor kinderen van 3 jaar en jonger is dit de veiligste optie. Daartegenover staat wel dat een kinderfiets doorgaans langer gebruikt kan worden. En dat je kind daarmee ook kan leren om de balans te bewaren als hij of zij er klaar voor is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *