Verschillen tussen een power rack en een power tower

Inhoudsopgave

Ben jij van plan een power rack of power tower aan te schaffen voor jouw thuis fitness? Wil jij meer weten over wat het verschil eigenlijk tussen die twee is? Lees dan dit artikel.

Power rack

Power rack

Met een power rack kan jij verschillende oefeningen uitvoeren. Het wordt ook wel een power cage genoemd. Je kunt in de power rack een halter plaatsen op de gewenste hoogte. Je kunt de hoogte aanpassen door de pinnen en/of de balken aan te passen qua hoogte. Het wordt voornamelijk gebruikt voor compound oefeningen, zoals squats, deadlift en shoulder press. Compound oefeningen zijn oefeningen waarbij je meerdere spiergroepen traint. Zo train je met squats voornamelijk je benen en billen, maar ook deels je onderrug en je buikspieren. Daarnaast kan je ook isolatie oefeningen doen, zoals biceps curl of shrugs met een halter. De beste power rack is de Body-Solid Power Rack KGPR400. Deze power rack is breed, waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt. Het bevat ook een pull-up bar, waardoor je geen aparte pull-up bar hoeft te kopen. Dit is ook fijn voor als jij supersets wilt uitvoeren. Zo kan jij makkelijk de oefeningen afwisselen.

Power tower

Met een Power Toren kan jij je bovenlichaam en buikspieren trainen. Het verschil met de power rack is dat je bij de power toren geen halter of andere gewichten erop zet. Je kunt de oefeningen doen met je eigen lichaamsgewicht. Daarnaast kan je de oefeningen verzwaren door gewicht te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een dumbbell tussen je benen vastklemmen. Zo kan jij de oefening leg raises zwaarder maken. Hierbij houd jij je vast tegen de power tower aan en breng jij je benen gestrekt naar boven tot je middel. Hiermee train jij jouw buikspieren. Een andere manier om een oefening te verzwaren op de power tower is door een gewichtsriem om je middel te plaatsen en hieraan gewichtsschijven te hangen. Hierdoor kan jij bijvoorbeeld de oefeningen dipping zwaarder maken. Met deze oefening train jij je triceps. Als je de oefening breed doet train jij voornamelijk jouw borstspieren. Hoe smaller jij de oefening uitvoert hoe meer de kracht uit je triceps komt. De beste power tower voor thuis is de Tunturi PT20 Power Tower. Dit is een Dip station.

Twijfel jij of jij de power rack of power tower moet aanschaffen? Ga dan eens na welke soort oefeningen jij het vaakst uitvoert. Zo kan jij de beste keuze maken tussen de twee. Een andere optie is om ze beide aan te schaffen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *