Verschillen tussen een salontafel en een bijzettafel

Inhoudsopgave

Wanneer je je woonkamer gaat inrichten of deze een upgrade wilt geven, zul je vast aan een salontafel of bijzettafel hebben gedacht. Ze zijn wellicht onopvallend wanneer je een prachtige bank als pronkstuk hebt aangeschaft, maar zeker niet te vergeten in jouw nieuwe woonkamer. Hoewel het alle twee tafels zijn, zijn ze niet met elkaar te verwarren. Indiase salontafels of Franse bijzettafels, welke moet je kiezen want wat zijn nou de verschillen? Deze verschillen zijn er wel degelijk! Na het lezen van deze blog ben ook jij op de hoogte hiervan.

Salontafel

Een salontafel is een tafel die vóór de bank te vinden is. De tafel wordt vaak gebruikt als opbergruimte of om eten en drinken neet te zetten en is vrij groot. Salontafels zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen, zodat er bij elk interieur een passende tafel gevonden kan worden. Het is namelijk afhankelijk van de ruimte die jij hebt welke salontafel passend is in jouw interieur. Salontafels vormen het middelpunt van de zithoek, waardoor deze er extra mooi uit moeten zien. Indiase salontafels zijn bijvoorbeeld authentiek en zeer exclusief. Ze geven je interieur een Indiaas gevoel, zonder dat je er al te veel voor hoeft aan te passen. Met een salontafel heb jij met één stuk al een hele andere stijl in jouw woonkamer. Wil je liever iets anders dan Indiase salontafels? Dan heb je keuze genoeg, er is namelijk genoeg te vinden! Kies wel altijd voor een tafel die je écht mooi vindt, je kijkt er namelijk lang tegenaan.

Bijzettafel

Een bijzettafel is een stuk kleiner dan een salontafel, omdat deze gebruikt wordt voor (de naam zegt het eigenlijk al) erbij. De tafel vormt niet het middelpunt, maar staat vaak een beetje verstopt. Dit wil zeggen dat de bijzettafel achter de bank te vinden is of in een onopvallend hoekje staat. Hij wordt enkel gebruikt om drinken neer te kunnen zetten. Hierdoor wordt een bijzettafel vaak alleen aangeschaft wanneer de bank groot is. Een bijzettafel zorgt voor gemak en voorkomt dat men ver moet reiken naar bijvoorbeeld de salontafel om drinken neer te zetten. Ook bijzettafels zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Vanwege het feit dat deze verstopt staat, wordt er minder aandacht besteed aan het kopen van deze tafel.