Verschillen tussen een grondafval container en een grofvuil container

Inhoudsopgave

Wanneer je gaat verhuizen of verbouwen weet je dat er veel rotzooi bij komt kijken. Die rotzooi is eigenlijk altijd in de vorm van afval. Wanneer je een kleine verbouwing of verhuizing hebt overweeg je nog om zelf je vuil te verzamelen en steeds naar het stort te brengen. De kans zit er dan in dat je dan een of twee keer naar het stort moet. Wanneer je een grotere verbouwing of verhuizing hebt dan zie je het waarschijnlijk niet zitten om vaak naar het stort te rijden. Het maakt de auto vuil en het kost ook nog eens veel tijd. Tijd die je liever besteed aan de verhuizing of de verbouwing. Wanneer dit het geval is kun je erover nadenken om een container te huren. Maar wat is dan de beste optie, een grondafval container huren of toch een grofvuil container? In de containers zit wel degelijk verschil. De verschillen tussen de grondafval container en de grofvuil container lees je in dit artikel. Zo weet je daarna precies welke container het meest geschikt is voor jouw verhuizing of verbouwing.

Grondafval container

Een grondafval container huren is vooral een goed idee wanneer je gaat verbouwen. Als je van plan bent om je perceel rondom je huis opnieuw aan te leggen of als je je tuin opnieuw gaat aanleggen wordt deze container vaak gehuurd. Er kan bij dit soort verbouwingen namelijk veel aarde, zand of veen vrijkomen. Of een ander soort grond. De grond die vrijkomt kun je gemakkelijk in een grondafval container gooien, zodat de grond in een keer kan worden afgevoerd. Om een grondafval container te huren is het handig om te bedenken hoeveel afval je ongeveer gaat hebben. De containers zijn namelijk te huren in twee verschillende formaten. Wat handig is als je deze grondafval container gaat huren, is dat je er ook stukken grond in mag gooien die verontreinigd zijn met gevaarlijke stoffen. Het kan dan wel zijn dat er extra kosten aan verbonden zitten.

Grofvuil container

Een grofvuil container huren kan handig zijn bij zowel een verhuizing of een verbouwing. In deze container mag je dingen gooien als (tuin)meubels, raambekleding, hout, tegels, kunststof, sanitair en fietsen. Er kan dus van alles ingegooid worden. De container is te krijgen in vier verschillende formaten. Waar op gelet moet worden is dat de container tot maximaal 20 centimeter boven de rand beladen mag worden. Wanneer de container hoger beladen is dan worden er extra kosten per 10 centimeter in rekening gebracht.

Verschil

Het belangrijkste verschil tussen een grondafval container en een grofvuil container is dus dat je in een grondafval container alleen verschillende soorten grond mag gooien en niks anders, terwijl je in een grofvuil container juist van alles mag gooien wat betrekking heeft op je huis.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *